• Ναυτιλία

    Δ. Μίχαλος: Μία ακόμα δυνατή κίνηση από την Diligent Holdings

    infinity k diligent

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Infinity River” θα μετονομαστεί σε “Infinity K” κατόπιν της εξαγοράς του από τη Diligent Holdings


    Συνεχίζει τις αγορές πλοίων ξηρού φορτίου η ναυτιλιακή Diligent Holdings, συμφερόντων του εφοπλιστή Δημήτρη Μίχαλου, προσθέτοντας ένα ακόμα supramax στον στόλο της.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η ελληνική ναυτιλιακή συνδέεται με την απόκτηση του πλοίου Korean Lily (χωρητικότητας 58.000 dwt, κατασκευής 2010) από την ιαπωνική Doun Kisen, με την τιμή αγοράς να υπολογίζεται μεταξύ 14,1 και 14,6 εκατ. δολαρίων.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η Doun Kisen αναζητούσε αγοραστή για το πλοίο από τον Οκτώβριο του 2018, και έκτοτε η αξία του πλοίου, σύμφωνα με τη VesselsValue, έχει υποχωρήσει κατά 1,5 εκατ. δολάρια περίπου, γεγονός που αποδίδεται στην προβληματική αγορά του ξηρού φορτίου το τελευταίο διάστημα. Στις αρχές Φεβρουαρίου η μέση τιμή ναύλωσης για supramaxes υποχώρησε στα 6.315 δολάρια ημερησίως, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με την Clarksons, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η τιμή αυτή αυξήθηκε στα 8.371 δολάρια ημερησίως.

    Η Diligent ιδρύθηκε το 2011 με επικεφαλής τον Δημήτρη Μίχαλο, και από συστάσεώς της είχε στον στόλο της μόνο ένα πλοίο handysize. Τον Φεβρουάριο του 2016, όταν οι τιμές έφτασαν στο κατώτατο επίπεδό τους, άρχισε να αγοράζει πλοία, και μέχρι το φθινόπωρο του 2017 είχε αποκτήσει έξι handysizes.

    Έκτοτε, η εταιρεία εστιάζει στα supramaxes, έχοντας ολοκληρώσει τέσσερις εξαγορές πλοίων αυτού του τύπου. Πέρα από το Korean Lily, φέτος φέρεται να έχει αγοράσει έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων το πλοίο Alster Bay (χωρητικότητας 55.400 dwt), και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, ο στόλος της θα αποτελείται από συνολικά 13 πλοία (7 handysizes και 6 supramaxes).

    Δημήτρης Μίχαλος, εφοπλιστής Diligent Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Καραγεωργίου: Πούλησε παλιό τάνκερ σε τιμή-φαινόμενο η Olympic Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   «Καμπανάκι» και για τέταρτη ελληνική ναυτιλιακή από το αμερικανικό χρηματιστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αθ. Φειδάκης: Ένεση ρευστότητας 5 εκατ. δολαρίων για την Globus Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ