• Ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης: Κορυφαίος εφοπλιστής του 2016 σύμφωνα με το Lloyd’s List

    • NewsRoom
    Πάνος Λασκαρίδης

    Πάνος Λασκαρίδης. Εφοπλιστής


    Ο κορυφαίος εφοπλιστής του 2016 ήταν ο Πάνος Λασκαρίδης. Με την βράβευση του ως κορυφαία προσωπικότητα του τομέα της ναυτιλίας για το 2016 (Shipping personality of the year ) ολοκληρώθηκε  η τελετή των Greek Shipping Awards 2016, που διοργανώθηκε από το Lloyd’s List. Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 17 βραβεία για εταιρείες και πρόσωπα που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά ενώ το παρών έδωσε πλήθος εκπροσώπων του ναυτιλιακού κλάδου καθώς και ο υπουργός ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής.

    Μεταξύ των βραβευθέντων ξεχώρισαν η Minoan Lines η οποία κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ακτοπλοϊκής εταιρείας για το 2016.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αντώνης Μανιαδάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε ότι αποτελεί μια ξεχωριστή διάκριση και σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία, το οποίο αντανακλά την θετική αποτίμηση και την επίσημη αναγνώριση της σωστής λειτουργίας των Μινωικών Γραμμών.

    Ταυτόχρονα αποτελεί αναγνώριση για τη δέσμευση της εταιρείας στον τομέα της ακτοπλοΐας και επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό της στην προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευαισθητοποίησης. “Το βραβείο δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνεισφορά των μετόχων μας, του όμιλος Γκριμάλντι, που στηρίζει διαρκώς και αποδεικνύει την πίστη και την εμπιστοσύνη του στις Μινωικές Γραμμές” σημείωσε ο κ. Μανιαδάκης.

    Κατά τη βράβευση της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε τη μακρά στρατηγική σχέση της Εθνικής με τη ναυτιλία. Ο πρόεδρος του ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης τόνισε ότι το βραβείο ανήκει στον Ευγένιο Ευγενίδη, η οποίος πίστεψε ότι χωρίς καταρτισμένη νέα γενιά η χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο.

    Για τη βράβευση της HEMEXPO η κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου ευχαρίστησε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες που επέλεξαν ελληνικό εξοπλισμό για τα πλοία τους, ενώ ο βραβευθείς ως καλύτερος ναυτικός της χρονιάς καπετάνιος Διαμαντής Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι μοιράζεται το βραβείο με όλους τους συναδέλφους του που έχουν ταχθεί για να διασυνδέουν το πολύπλοκο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

    Αναλυτικά οι χθεσινές βραβεύσεις στα Lloyd’s List Awards έχουν ως εξής:

    1 Dry cargo company award: Samos steamship  (όμιλος Ν. Ιγγλέση)

    2 Tanker company of the year Thenamaris (Μαρτίνος)

    3 Passenger line of the year Minoan lines

    4 Shipbroker of the year Carriers

    5 Shipping financier of the year:  Εθνική Τράπεζα Λ. Φραγκιαδάκης

    6 Technical achievement award Βασίλης Παπαγεωργίου (επιθεωρητής Lloyd’ s list, αντιπρόεδρος ομίλου Τσάκου)

    7 Achievement on Safety and environmental award Helmepa junior

    8 Piraeus international center award Hemexpo

    9 International personality of the year Peter Hinchliffe (στέλεχος ICS)

    10 Seafarer of the year captain Διαμαντής Παπαγεωργίου (HSW)

    11 Achievement in education and training Ίδρυμα Ευγενίδου

    12 Ship of the year Maria energy (αποτελεί το δεύτερο πλοίο LNG του ομίλου Tsakos που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο και είναι ήδη ναυλωμένο)

    13 Next generation award Σταυρουλα Μπετσάκου (επικεφαλής tanker research Howe Robinson)

    14 Intellligence big Data award: εταιρεία Moore Stevens (εργαλείο αξιολόγησης optcost)

    15 Lifetime achievement award Νίκος Ευθυμίου

    16 News maker of the year Πόλυς Χατζηιωάννου

    17 Greek Shipping Personality of the Year Πάνος Λασκαρίδης



    ΣΧΟΛΙΑ