• Ναυτιλία

    Breakwave Sea Decarbonization Tech: Το νέο ETF της ναυτιλίας θα επενδύει στη μείωση των θαλάσσιων εκπομπών άνθρακα

    • Bloomberg

    Sam Masucci, CEO της ETF Managers Group


    Μετά το Breakwave Dry Bulk Shipping ETF (BDRY), το ETF της ναυτιλίας που σημείωσε μία από τις καλύτερες αποδόσεις φέτος στις ΗΠΑ, έρχεται το Breakwave Sea Decarbonization Tech ETF (BSEA).

    Πρόκειται για ένα νέο προϊόν, που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη, το οποίο θα επενδύει στις διεθνείς εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες για τη μείωση των θαλάσσιων εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με την σύμφωνα με την ETF Managers Group (ETFMG).

    Το BDRY περιλαμβάνεται στους πρωταγωνιστές του 2021, με αύξηση 275%, καθώς τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην αλυσίδα εφοδιασμού, εκτίναξαν το κόστος θαλάσσιας μεταφοράς. Η ETFMG επισημαίνει ότι έχει στόχο να συνδυάσει αυτή την άνθηση με την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα που πληρούν υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα.

    “Πρόκειται για ένα καυτό θέμα”, τόνισε ο Sam Masucci, CEO της ETF Managers Group. «Για να μπορέσω να το συνδυάσω με την τεχνολογία άνθρακα, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτή για να το ξεκινήσουμε».

    O δείκτης Marine Money Decarbonization

    Το νέο fund φέρει δείκτη δαπανών 0,75% και παρακολουθεί τον δείκτη Marine Money Decarbonization Index, που διατηρεί η Breakwave Advisors.

    Ο δείκτης περιλαμβάνει γενικά 40 έως 60 εταιρείες, με περίπου 20 από τις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου να αποτελούν το 80% του. Τα προϊόντα μπορεί να κυμαίνονται από μπαταρίες και νέους τύπους καυσίμων έως λογισμικό που βελτιστοποιεί τα δρομολόγια.

    “Δεν γνωρίζετε πραγματικά ποια θα είναι η τεχνολογία για τη ναυτιλία”, δήλωσε ο Γιάννης Κάρτσωνας, ιδρυτής και επικεφαλής της Breakwave. «Αυτό που προσπαθείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε εταιρείες που αναπτύσσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες στη ναυτιλία και ελπίζουμε να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής στην πορεία».

    Η έναρξη του νέου προϊόντος πραγματοποιείται εν μέσω μιας ευρύτερης έκρηξης που σημειώνεται στα θεματικά ETFs, που στοχεύουν σε καυτές τάσεις όπως η καινοτομία ή η ρομποτική. Τώρα έχουν συγκεντρώσει περιουσιακά στοιχεία περίπου 168 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 22 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

    Μόνο δύο ETFs στις ΗΠΑ έχουν καλύτερη απόδοση από το BDRY μέχρι στιγμής φέτος.

    “H Breakwave έχει δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο brand με την ETF Managers σε αυτόν τον χώρο”, δήλωσε ο Masucci. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί και στο νέα αυτό fund”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ