• Ναυτιλία

    Μπελαβίλας: Εκκρεμεί η απόφαση διακοπής των έργων της Cosco στο λιμάνι

    Νίκος Μπελαβίλας

    Νίκος Μπελαβίλας


    «Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει παράνομα τα μη αδειοδοτημένα έργα της ΟΛΠ/Cosco» υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

    Ο Νίκος Μπελαβίλας, επισήμανε επίσης ότι εκκρεμεί η εντολή διακοπής των έργων, για την οποία -αν στο μεταξύ δεν έχει δοθεί- «θα το τρέξουμε από Δευτέρα» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της απόφασης, καθώς στην ουσία εκθέτει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για παρανομία αφού αδειοδοτούσαν (Κυβέρνηση) και χρηματοδοτούσαν (Περιφέρεια) έργα χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάθεση και έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών (ΣΜΠΕ για το σύνολο του master plan και ΜΠΕ για κάθε έργο ξεχωριστά).

    Μάλιστα, ο κ. Μπελαβίλας, ανέφερε ότι ο υπουργός επέμενε, μόλις πριν από ένα μήνα, ότι είναι νόμιμη η όλη διαδικασία, έστω και αν οι δύο μελέτες που κατατέθηκαν μετά την έναρξη των έργων απορρίφθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τους παραλιμένιους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣτΕ: Μπλόκο στην επέκταση του Λιμένα Πειραιά, ακύρωσε το πλαίσιο έγκρισης του master plan

    Άρθρο Παρέμβαση: ΣτΕ-γνωσαν οι επενδύσεις του Προκοπίου στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά και της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά;

    Αυξήθηκε κατά 34,3% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά λιμάνια το τρίτο τρίμηνο του 2021

    Ρεκόρ διακίνησης κοντέινερ από τα κινεζικά λιμάνια



    ΣΧΟΛΙΑ