• Ναυτιλία

    Αυγερινοπούλου: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη Σύνοδο Κορυφής για τους Ωκεανούς

    Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

    Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου


    Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για νέες και νέους με ενεργό δράση στην προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, προκειμένου να μετέχουν στην 7η Σύνοδο Κορυφής των Νέων (7o Youth Leadership Summit) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 15 Απριλίου 2024, την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς που έχει την τιμή να φιλοξενεί φέτος η χώρα μας.

    Η Σύνοδο Κορυφής των Νέων θα είναι αφιερωμένη στους νέους, 18-35 ετών, καθώς η συμμετοχή της νεολαίας είναι ζωτικό στοιχείο της Συνδιάσκεψης και βασικός παράγοντας για κάθε αλλαγή με τους νέους να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα βιωσιμότητας και προστασίας των ωκεανών. Ως πλατφόρμα για πρωτοβουλίες νέων, η Σύνοδος θα συμβάλλει με λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί, θέτοντας 3 στόχους την εκπαίδευση, την απασχολησιμότητα και την καινοτομία.

    Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, γνώσεις, καθώς και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν με την επαγγελματική τους αποκατάσταση και απορρόφηση. Θα συζητήσουν για το πώς η γαλάζια οικονομία θα διαμορφώσει μια ενημερωμένη, καταρτισμένη και εμπνευσμένη γενιά, αφοσιωμένη στην ευημερία των ωκεανών.

    Επιπλέον, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα διεξαχθεί διαγωνισμός hackathon, όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες νέων.

    Η παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς και κατ’ επέκταση η Σύνοδος Κορυφής των Νέων θα ασχοληθεί με 6 κύριους τομείς: τα θέματα της διασύνδεσης των ωκεανών και το κλίμα, τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (MPAs), τη γαλάζια οικονομία, τη βιώσιμη αλιεία, την ασφαλή ναυσιπλοΐα και τη θαλάσσια ρύπανση, ενώ η Ελλάδα θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην «πράσινη» ναυτιλία, τον αειφόρο τουρισμό, την πλαστική ρύπανση και την περιοχή της Μεσογείου.

    Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις είναι ανοιχτές σε νέους 18-35 ετών, έως 15 Φεβρουαρίου.

    Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: https://www.soalliance.org/soablog/ooyls24

    Διαβάστε επίσης:

    Μακελειό στη Γλυφάδα: «Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 75χρονο», λέει ναυτιλιακός αναλυτής

    Eagle Bulk: Στις 5 Απριλίου η κρίσιμη ψηφοφορία των μετόχων για τη συγχώνευση με την Star Bulk

    Oι απειλές στην Thenamaris, η παράνομη διακίνηση ιρανικού πετρελαίου και οι ποινικές διώξεις



    ΣΧΟΛΙΑ