• Ναυτιλία

    Attica Group: Σχεδιάζονται επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για σύγχρονα πλοία

    Κυριάκος Μάγειρας, Πρόεδρος Attica Group

    Κυριάκος Μάγειρας, Πρόεδρος Attica Group


    Η Attica Group, σχεδιάζει την ανανέωση του στόλου της, με ένα πρόγραμμα επενδύσεων που θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, ενώ τρέχει τις διαδικασίες για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ, έως το τέλος Νοεμβρίου.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας, Κυριάκος Μάγειρας, άφησε να εννοηθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλες οι διαδικασίες συγχώνευσης της ΑΝΕΚ θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου χωρίς να επηρεάζεται από τις διενέξεις των μετόχων της, καθώς τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν οι ισολογισμοί των εταιρειών, στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις ώστε οι μέτοχοι να εγκρίνουν τη συγχώνευση και τη σχέση ανταλλαγής.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που τοποθετήθηκε στη θέση του παραιτηθέντος Σπύρου Πασχάλη, Παναγιώτης Δικαίος, αναφερόμενος στο θέμα του τραγικού περιστατικού, του Αντώνη Καργιώτη, είπε ότι “στηρίζουμε την οικογένεια του εκλιπόντος” και προχωράμε στην έρευνα για να εντοπίσουμε τα λάθη που έγιναν και δεν τηρήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

    Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και τα στοιχεία που υπάρχουν, η τρέχουσα χρονιά θα είναι κερδοφόρος, δεδομένου ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 5% της επιβατικής κίνησης.

    Η εταιρεία, όπως τόνισε, ο Παναγιώτης Δικαίος, υλοποιεί ένα πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ που στοχεύει στη μείωση ρύπων και κατανάλωσης καυσίμων αλλά και στην ψηφιοποίηση της εταιρείας, ενώ σχεδιάζεται ένα πλάνο ναυπήγησης σύγχρονων πλοίων, που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

    Τέλος, για τα ξενοδοχεία της εταιρείας, τόνισε ότι το ξενοδοχείο στη Νάξο, λειτούργησε από εφέτος, ενώ της Τήνου, το οποία ανακαινίζεται θα λειτουργήσει από την νέα σεζόν.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αυτά είναι τα τάνκερ-φαντάσματα που μεταφορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο στον Λακωνικό Κόλπο (Δείτε φωτο)

    Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε με πλοίο με ανήλικα παιδιά ή με ζώα συντροφιάς

    Θάνος Λιάγκος (ΟΛΘ): Ολοκληρώσαμε επενδύσεις 67 εκατ. ευρώ – 41,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 6μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ