• Ναυτιλία

    Attica Group: Δρομολογεί υδροπτέρυγο στη γραμμή Πειραιάς- Αίγινα-Αγκίστρι -Μέθανα

    Attica Group: Δρομολογεί υδροπτέρυγο στη γραμμή Πειραιάς- Αίγινα-Αγκίστρι -Μέθανα

    Διονύσης Θεοδωράτος


    Από την προσεχή Παρασκευή θα δρομολογηθεί υδροπτέρυγο της Hellenic Seaways η οποία είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Attica Group.

    Το υδροπτέρυγο θα έχει αφετήριο λιμένα τον Πειραιά και θα συνδέει την Αίγινα, το Αγκίστρι και τα Μέθανα.

    Το υδροπτέρυγο θα αναχωρεί αμέσως προς τον Πειραιά.

    Το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Παρασκευή για να καλύψει αφενός τις ανάγκες σύνδεσης των τριών νησιών με τον Πειραιά και από την ανταπόκριση που θα έχει θα κριθεί για το αν αυξηθούν τα εβδομαδιαία δρομολόγια.

    Ο κ. Διονύσης Θεοδωράτος, εκ μέρους της Attica Group δήλωσε στο Mononews ότι “ο όμιλος θα δρομολογήσει το υδροπτέρυγο στη γραμμή από Πειραιά, Αίγινα, Αγκίστρι και Μέθανα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δύο νησιών με τη Χερσόνησο των Μεθάνων στοχεύοντας ώστε η νέα γραμμή να αποκτήσει δυναμική να αναπτύξει τουριστικά τις περιοχές”.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της Attica Group έχει κλείσει παραγγελία για την ναυπήγηση τριών ταχύπλοων καταμαράν για τις γραμμές του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο των ταχύπλοων που δρομολογούνται στην περιοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε προηγηθεί συνάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου με εκπροσώπους του ομίλου και ανάμεσα στα άλλα ζήτησε να εξεταστεί από την εταιρεία η δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή του Σαρωνικού.

    Ήδη, η διαδικασία γνωμοδοτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός της ημέρας αναμένεται να απαντήσουν θετικά τα τοπικά Λιμεναρχεία για την δρομολόγηση του υδροπτέρυγου στη γραμμή Πειραιάς, Αίγινα, Αγίκστρι, Μέθανα.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Γκριμάλντι επιμένει για Attica Group, για τα λιμάνια Ηρακλείου-Ηγουμενίτσας και για την Κέρκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ