• Ναυτιλία

    Ο Γκριμάλντι επιμένει για Attica Group, για τα λιμάνια Ηρακλείου-Ηγουμενίτσας και για την Κέρκυρα

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ο Ιταλός εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας των Μινωϊκών Γραμμών Εμανουέλε Γκριμάλντι δήλωσε ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον του για την Attica Group, αλλά και για τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας.

    Τις προθέσεις του για την επέκταση του στην Ελλάδα επεσήμανε, με αφορμή το ετήσιο Euromed που πραγματοποιείται στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ο εφοπλιστής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Shipmag, αποκάλυψε ότι ήδη έχει προχωρημένες συζητήσεις με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Kerkyra Lines, που δραστηριοποιείται στις γραμμές της Κέρκυρας και συνδέει το νησί των Φαιάκων με τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, θέλοντας να δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα μας.

    Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρουν κάποιες γραμμές της Attica Group και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα πάρει τα δύο λιμάνια, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου.

    Μάλιστα, προχώρησε λέγοντας ότι «πριν λίγες ημέρες συναντήθηκα με τον πλοιοκτήτη της Kerkyra Lines, εταιρείας που δραστηριοποιείται στις γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Παξούς και μεταφέρει συνολικά 500.000 επιβάτες μόνο στην Κέρκυρα και συζητάμε να προχωρήσουμε συνεργασία».

    Επίσης, ο Ιταλός εφοπλιστής προεξόφλησε ότι στην τρέχουσα οικονομική χρονιά ο όμιλος θα είναι κερδοφόρος και τόνισε ότι οι εταιρείες του προετοιμάζονται για την μετάβαση στα νέα τύπου πλοία που θα καίνε τα νέα καύσιμα.

    Όσον αφορά στις επενδύσεις του στην Ελλάδα, ο Εμ. Γκριμάλντι τόνισε ότι θα επεκταθεί και στα ιταλικά λιμάνια, Γένοβα, Λιβόρνο, Ραβέννα, Παλέρμο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Grimaldi διαθέτει 130 πλοία, επτά ιδιόκτητες εταιρείες και είκοσι terminal σε δώδεκα χώρες, απασχολεί 16.000 εργαζόμενους και τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα σενάρια για ΑΝΕΚ – Attica Group-Γκριμάλντι: Σε τρεις φάσεις η ενοποίηση και πώληση με μία προϋπόθεση…



    ΣΧΟΛΙΑ