• Ναυτιλία

    Αθ. Φειδάκης: Μετά την επιστροφή στα κέρδη, η Globus Maritime πέτυχε συμφωνία χρηματοδότησης

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Στην αναχρηματοδότηση δύο πλοίων της μέσω μακροπρόθεσμης πιστωτικής διευκόλυνσης που εξασφάλισε από την επενδυτική τράπεζα Macquarie, προχώρησε η ναυτιλιακή Globus Maritime Limited, συμφερόντων του εφοπλιστή Αθανάσιου Φειδάκη.

    Το δάνειο ύψους 13,5 εκατ. δολαρίων είναι πενταετούς διάρκειας και με επιτόκιο Libor + 4.25%.

    Ο CEO της ναυτιλιακής Αθανάσιος Φειδάκης σχολίασε: “Είμαστε ικανοποιημένοι για τη συμφωνία με την Macquarie και προσβλέπουμε σε μία μακρά και γόνιμη συνεργασία. Χαιρετίζουμε την εμφάνιση νέων παικτών στην αγορά χρηματοδότησης πλοίων και είμαστε χαρούμενοι που αυτή ήταν μία ομαλή και γρήγορη διαδικασία εξασφάλισης δανείου.”

    Η συμφωνία κλείνει λίγο μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της ναυτιλιακής για το τρίτο τρίμηνο του 2018, που σηματοδότησαν την επιστροφή της στη κερδοφορία μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών, εξέλιξη που αποδίδεται στα αυξημένα έσοδα της και στις βελτιωμένες συμφωνίες ναύλωσης που πέτυχε.

    Ειδικότερα, η Globus Maritime εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο 2018 κέρδη ύψους 254.000 δολαρίων, έναντι ζημιών 1,47 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017, που μεταφράζεται σε κέρδη 0,08 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 0,53 δολαρίων ανά μετοχή.

    Ο τζίρος της εταιρείας ενισχύθηκε στα 3,86 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στην αύξηση κατά 35% σε ετήσια βάση της μέσης τιμής ναύλωσης των πλοίων της, στα 10.317 δολάρια ημερησίως. Παράλληλα, τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν από τα 500.000 δολάρια στα 100.000 δολάρια.

     

    Το φορτηγό πλοίο τύπου supramax "Sun Globe" της Globus Maritime Ltd.
    Το φορτηγό πλοίο τύπου supramax “Sun Globe” της Globus Maritime Ltd.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Εντυπωσιακή κίνηση από την Enesel στην εκπνοή του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Οι πρωταγωνιστές της second hand αγοράς πλοίων για το 2018. Ελληνική ναυτιλιακή στην πρώτη θέση

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Μαρτίνος: Η επικερδής κίνηση της Thenamaris



    ΣΧΟΛΙΑ