• Ναυτιλία

    Αθ. Φειδάκης: Διάθεση μετοχών και warrants από την Globus Maritime για την άντληση 15 εκατ. δολαρίων

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    H ναυτιλιακή Globus Maritime Limited, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση μετοχώνκαι την έκδοση warrants για την αγορά κοινών μετοχών, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με στόχο την άντληση περίπου 15 εκατ. δολαρίων.

    Η πώληση των 83.333.333 κοινών μετοχών της εισηγμένης, στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ναυτιλιακής, θα γίνει σε θεσμικούς επενδυτές. Επίσης, η εταιρεία θα εκδώσει και θα διαθέσει warrants για την εξαγορά μέχρι 83.333.333 κοινών μετοχών.

    Τα warrants θα μπορούν να ασκηθούν κατά την έκδοση σε τιμή 0,18 δολάρια ανά μετοχή, ενώ θα λήγουν σε 5,5 χρόνια από την ημέρα έκδοση τους.

    Τα ακαθάριστα έσοδα που θα αποκομίσει η εταιρεία από τις δύο αυτές κινήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν περίπου στα 15 εκατ. δολάρια. Τόσο η άμεση προσφορά όσο και η ιδιωτική τοποθέτηση θα κλείσουν περίπου στις 21 Ιουλίου 2020.

    Επιπλέον, το ΔΣ της Globus Maritime Limited αποφάσισε να μειώσει την τιμή άσκησης των warrants που είχε εκδώσει στις 30 Ιουνίου 2020, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης από 0,30 δολ. ανά μετοχή σε 0,18 δολάρια.

    Η Maxim Group LLC είναι σύμβουλος έκδοσης για την ιδιωτική τοποθέτηση.

    Σημειώνεται ότι ο CEO της ναυτιλιακής, Αθανάσιος Φειδάκης έχει διαθέσει 150.000 δολάρια για να ενισχύσει το μερίδιο συμμετοχής του στην εταιρεία.

    Η Globus Maritime δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου, μέσω στόλου πέντε φορτηγών πλοίων, που κατέχει και διαχειρίζεται. Μεταφέρει σιδηρομεταλλεύματα, άνθρακα, σιτηρά, προϊόντα χάλυβα, τσιμέντο, αλουμίνιο και άλλα ξηρά φορτία διεθνώς.

    Τα πλοία της έχουν συνολική μεταφορική ικανότητα 300.571 dwt και σταθμισμένη μέση ηλικία 12,3 ετών, με βάση τα στοιχεία της 30ης Ιουνίου 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ