ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 75 εκατ. δολάρια από τρεις ναυλώσεις πλοίων κοντέινερ
Ο Έλληνας εφοπλιστής Αριστείδης Πίττας της Euroseas άσκησε το δικαίωμά του στα Ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard της Νότιας Κορέας για την ναυπήγηση δύο επιπλέον πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 2.800 teu που θα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις των διεθνών κανονισμών για την απανθρακοποίηση των καυσίμων.
Τα δύο νεότευκτα, που η συνολική τους αξία, ανέρχεται σε περίπου 86 εκατομμύρια δολάρια, θα πρέπει να παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2024.
Η παραγγελία ακολουθεί δύο αδελφά πλοία που παρήγγειλε η Euroseas τον περασμένο Ιούνιο για περίπου 76 εκατομμύρια δολάρια και ένα άλλο ζευγάρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους για 85 εκατομμύρια δολάρια.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία έχει επίσης τρία πλοία έτοιμα για LNG 1.800 teu σε παραγγελία στο ίδιο ναυπηγείο.
Μετά την παράδοση της πρόσφατης απόκτησης δύο πλοίων, η Euroses θα διαθέτει πλέον στόλο 18 πλοίων.
Σε πλήρη παράδοση, ο στόλος της εταιρείας θα ανέρχεται σε 27 πλοία με χωρητικότητα φορτίου περίπου 81.071 teu.
Διαβάστε επίσης:
Safe Bulkers: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων του ΚΟΔ
Η TMS Dry του Γιώργου Οικονόμου αγόρασε δύο πλοία kamsarmax
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.