ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euroholdings (Αρ. Πίττας και Μ. Λάτση): Κέρδη 1,7 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο και στροφή στα δεξαμενόπλοια – mononewsTV
Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas γνωστοποίησε ότι ολοκλήρωσε την απόσχιση δύο από τα παλαιότερα πλοία της, M/V Aegean Express και M/V Joanna και μαζί με τα έσοδα από την προηγούμενη πώληση του πλοίου M/V Diamantis P, θα αποτελέσουν περιουσιακα στοιχεία της νέας θυγατρικής EuroHoldings Ltd. (NASDAQ: EHLD).
Η EuroHoldings Ltd. λειτουργεί πλέον ως ανεξάρτητη εταιρεία.
Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι επεκτείναμε τη σύμβαση χρονοναύλωσης για το κοντέινερ μας, M/V Rena P, με έναν κορυφαίο ναυλωτή, σε άμεση συνέχιση της τρέχουσας ναύλωσης, για 35-37 μήνες. Αυτή η ναύλωση αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα περίπου 29,0 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA κατά τη διάρκεια της ελάχιστης συμβατικής περιόδου και να αυξήσει την κάλυψη ναύλωσης για το 2025 σε περίπου 88% και για το 2026 σε περίπου 54%, αντίστοιχα.
Παράλληλα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του spin-off της EuroHoldings, η οποία θα συνεχιστεί ως ξεχωριστή εταιρεία. Η EuroHoldings, κατέχοντας αρχικά δύο παλαιότερα πλοία με κερδοφόρες ναυλώσεις, θα αναπτυχθεί επενδύοντας σε παλαιότερα πλοία στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων και σε άλλους τομείς, ενώ θα αξιολογήσει και πρόσθετες ευκαιρίες.”
Διαβάστε επίσης:
Michael Douglas και Catherine Zeta-Jones: Πωλείται το εντυπωσιακό ρετιρέ τους στο Λος Άντζελες
Fais Group: Η στρατηγική ανάπτυξης μετά το ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο
Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Αρση αδιεξόδου μέσα στον Μάρτιο – Ευρωπαϊκή παρέμβαση στην Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκιές στον Πειραιά: Η εντολή Τραμπ, η Cosco, ο πόλεμος των κοντέινερς και η Ευρωπαία Εισαγγελέας
- Το ΕΜΠ ιδρύει το πρώτο μεταπτυχιακό με δίδακτρα στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτιλίας
- Fed: Τι περιμένουν να ακούσουν οι επενδυτές από τον Πάουελ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκδίδει ομόλογο 500 εκατ. με στόχο επενδύσεις, εξαγορές και αποπληρωμή δανεισμού
