• Ναυτιλία

    AP Moller–Maersk: Έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

    AP Moller– Maersk : Έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

    Patrick Jany-CFO της AP Moller – Maersk


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός  AP Moller–Maersk προχώρησε στην έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση της ναυπήγησης ενός πλοίου τροφοδοσίας 2.100 Teu, το οποίο θα παραδοθεί το 2023, και μια σειρά 8 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από 16.000 TEU, τα οποία θα παραληφθούν από την εταιρεία το 2024.

    Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι όλα τα πλοία θα κινούνται με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

    Η ανταπόκριση των επενδυτών ήταν εξαιρετικά μεγάλη και προσέφεραν το ποσό των 3,7 δισ. ευρώ, με απόδοση στο 0,75%.

    «Με την κυκλοφορία του πρώτου πράσινου ομολόγου, στοχεύουμε να διαφοροποιήσουμε τον στόχο μας για τους επενδυτές και να αυξήσουμε περαιτέρω τη διαφάνεια», δήλωσε ο Patrick Jany , CFO της AP Moller–Maersk.

    Παράλληλα, ο ναυτιλιακός όμιλος παρουσίασε το νέο του Πράσινο Χρηματοοικονομικό Πλαίσιο (GFF), με το οποίο καθόρισε περαιτέρω τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με χρηματοοικονομικά μέσα που στοχεύουν στη βιωσιμότητα, όπως: πράσινα ομόλογα, πράσινο δάνειο, χρηματοδότηση έργων και άλλες λύσεις.

    «Με την κυκλοφορία του νέου Πράσινου Χρηματοοικονομικού Πλαισίου , η Maersk σκοπεύει να ευθυγραμμίσει τη στρατηγική χρηματοδότησής της με τον στόχο να γίνει ουδέτερος εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

    Και αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στις χρηματοοικονομικές μας δραστηριότητες, καθώς το GFF είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διοχέτευσης επενδύσεων σε έργα με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και της Συμφωνίας του Παρισιού», πρόσθεσε ο Patrick Jany.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ