• Ναυτιλία

  Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 20ου East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο

  Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 20ου East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο

  20ο East Med Yacht Show 2024


  Στο λιμάνι του Πόρου, θα γίνει σήμερα η τελετή έναρξης του 20ου East Med Yacht Show 2024, που θα διαρκέσει έως και τις 28 Απριλίου στο νησί του Πόρου.

  Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν 120 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, 45 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokers από Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Τουρκία.

  Χωροταξικά, η έκθεση των σκαφών ξεκινάει με σκάφη και περίπτερα από το σημείο της Γοργόνας στο δυτικό λιμάνι, μέχρι το σημείο άφιξης των Flying Dolphin (τα οποία θα δένουν μπροστά στην πλατεία Ηρώων) και συνεχίζεται από την πλατεία Καραμάνου (Δημαρχείο) μέχρι περίπου την πλατεία του Ευαγγελισμού.

  Η έκθεση EAST MED YACHT SHOW 2024 η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό, διοργανώνεται με συνεργασία της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) της εταιρείας FX YACHTING του Δήμου Πόρου και του Λιμενικού Ταμείου Πόρου.

  Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (ΕΒΕΠ), την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της CHARTER YACHT BROKERS ASSOCIATION (CYBA), του Δήμου Πόρου και του Propeller Club.

  Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΠΕΣΤ, θα επιστρέψει στο νησί τον Οκτώβριο καθώς πέρσι υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πόρου για την διεξαγωγή του 1ου International Yacht Show αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων σκαφών στον Πόρο με την επωνυμία SPYS (SALES & PURCHASE YACHT SHOW).

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Απόντε της MSC με 700 εκατ. δολάρια επιχειρεί να αγοράσει την Gram Carriers

  Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ: Η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε UAV στον κόλπο του Άντεν

  Ροντόλφ Σααντέ: Ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας που εισέβαλε στην επιχειρηματική ελίτ της Γαλλίας  ΣΧΟΛΙΑ