• Ναυτιλία

    Αγγ. Φράγκου: Κεφάλαια 15 εκατ. δολ. προσδοκά από την αγορά η Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Στην προσφορά 1.875.000 μετοχών με στόχο τη συγκέντρωση 15 εκατ. δολαρίων προχωρά η Navios Maritime Acquisition Corporation, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου.

    Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι διαθέτει τις συγκεκριμένες μετοχές στην τιμή των 8 δολ. ανά μετοχή. Η προσφορά αναμένεται να κλείσει στις 24 Οκτωβρίου 2019. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Navios Acquisition που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής βουτιά 14,37%, κλείνοντας στα 8,94 δολάρια.

    Η εταιρεία εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από την προσφορά, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων εξόδων και των τελών, θα διαμορφωθούν περίπου στα 14 εκατ. δολάρια, ενώ τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών.

    Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που πραγματοποιεί η ναυτιλιακή για την ενίσχυση της ρευστότητας της.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις μήνες και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, έκλεισε συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) για 10 δεξαμενόπλοια του στόλου της, όπως αποκάλυψε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου 2019, εξασφαλίζοντας ρευστότητα 153 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η εταιρεία πραγματοποίησε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης του χωρητικότητας 50,922-dwt πλοίου Nave Pulsar (κατασκευής 2007), ύψους 15 εκατ. δολαρίων, πενταετούς διάρκειας και ακολούθησαν μία ακόμη συμφωνία ύψους 90,8 εκατ. δολαρίων για έξι πλοία μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου του στόλου της και άλλα μία ακόμη ύψους 47,2 εκατ. δολαρίων για τρία ακόμη δεξαμενόπλοια LR1.

    Νέες παραγγελίες

    Την ίδια ώρα, η Navios Maritime Acquisition προχωρά στην ανανέωση των τάνκερ VLCC του στόλου της.

    Συγκεκριμένα, πούλησε φέτος το χωρητικότητας 298,570 dwt  C Dream, κατασκευής 2000 και το χωρητικότητας 281,395 dwt,  Shinyo Ocean, κατασκευής 2001, ενώ παράλληλα προχώρησε στην παραγγελία τριών πλοίων VLCC , χωρητικότητας 310,00-dwt, δύο εκ των οποίων θα παραλάβει το 2020 και ένα το 2021. Τα νέα δεξαμενόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers.

     



    ΣΧΟΛΙΑ