• Ναυτιλία

    Αλ. Πολέμη: Οι επόμενες κινήσεις της Polforce Shipping

    Το φορτηγό πλοίο τύπου supramax

    Το φορτηγό πλοίο τύπου supramax “Sun Globe” της Globus Maritime Ltd.


    Στην πώληση των δύο από τα τέσσερα πλοία του στόλου της προσανατολίζεται η ναυτιλιακή Polforce Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Πολέμη, η οποία πάντως διαψεύδει τις πληροφορίες που ήθελαν το ένα εξ αυτών να έχει ήδη πουληθεί.

    Οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν στο bulker Aliki P (χωρητικότητας 50.300 dwt, κατασκευής 2001), το οποίο φερόταν να έχει πωληθεί έναντι 9,3 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, ο διευθυντής της εταιρείας, Ελευθέριος Πολέμης, δήλωσε στο TradeWinds ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την εκποίηση του πλοίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πλοίο είχε ακουστεί τον περασμένο Ιανουάριο ότι είχε πωληθεί σε εταιρεία κινεζικών συμφερόντων έναντι 9,3 εκατ. δολαρίων, όμως και αυτές οι πληροφορίες διαψεύσθηκαν.

    Η Polforce απέκτησε το Aliki P τον Νοέμβριο του 2013 έναντι 14,8 εκατ. δολαρίων, και έκτοτε οι τιμές των πλοίων τύπου supramax έχουν ανακάμψει. Σύμφωνα με το VesselsValue, το πλοίο θα άξιζε μόλις 3 εκατ. δολάρια στις αρχές του 2016.

    Η εταιρεία συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2012, με νόμιμη εκπρόσωπό της την Αλίκη Πολέμη. Η χαμηλού προφίλ ναυτιλιακή απέκτησε τον ίδιο μήνα το πρώτο της πλοίο, το Curia (χωρητικότητας 51.000 dwt, κατασκευής 2001), έναντι 13,9 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία ελέγχει τέσσερα ιαπωνικής κατασκευής πλοία τύπου supramax με μέση ηλικία τα 16 έτη. Πέρα από το Aliki P και το Curia, στον στόλο της έχει το Ioanna Pol (χωρητικότητας 50.200 dwt, κατασκευής 2004) που αγόρασε από την British Marine το 2016, έναντι μόλις 6,6 εκατ. δολαρίων, και σήμερα αξίζει περί τα 9,5-10 εκατ. δολάρια, και το Agia Eirini (χωρητικότητας 50.300 dwt, κατασκευής 2001), το οποίο απέκτησε το 2013 έναντι περίπου 13 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο αυτό θα παραμείνει στον στόλο της εταιρείας και δεν θα πουληθεί τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες, ξεκαθάρισε ο Ελευθέριος Πολέμης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα κοινοπραξία στον χώρο των ρυμουλκών – Vernicos και Σπανόπουλος ένωσαν επίσημα τις δυνάμεις τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραγγελίες για 100 τάνκερ από τους εφοπλιστές. Ποιος Έλληνας πρωταγωνιστεί στις συμφωνίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Δυναμική επιστροφή στα κέρδη για την Euroseas



    ΣΧΟΛΙΑ