• Ναυτιλία

    Αυξημένα έσοδα για την ΤΕΝ του Νίκου Τσάκου

    Νικος Τσάκος, πρόεδρος και CEO ΤΕΝ

    Νικος Τσάκος, πρόεδρος και CEO ΤΕΝ


    Στο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα έσοδα της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας ΤΕΝ, του Νίκου Π. Τσάκου, ανήλθαν σε 482,6 εκατ. δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση κατά 32%.

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα, τα κέρδη της εισηγμένης ναυτιλιακής αυξήθηκαν κατά 350% και διαμορφώθηκαν στα 237,1 εκατ. δολάρια, έναντι 51,7 εκατ. δολαρίων που ήταν πέρσι στο αντίστοιχο εξάμηνο.

    Κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδα ήταν 221,4 εκατ. δολάρια, από 216,7 εκατ. δολάρια, ενώ τα κέρδη, αυξήθηκαν κατά 31% και διαμορφώθηκαν στα 60,6 εκατ. δολάρια, από 46,2 εκατ. δολάρια.

    Ο πρόεδρος και COO της ΤΕΝ, Γιώργος Σαρόγλου, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, είπε:

    «Η διάθεση των μεγάλων πελατών μας για μακροχρόνιες business, ιδιαίτερα στις αγορές των πλοίων μεταφοράς LNG και των δεξαμενόπλοιων, μας έδωσε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε πάνω από 1,5 δισ. δολάρια σε μελλοντικά έσοδα και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της παροχής υγιών εσόδων και αυξημένων μερισμάτων στους μετόχους μας».

    O στόλος της εισηγμένης ΤΕΝ αποτελείται από 68 πλοία, crude tankers, product tankers και LNG carriers, συνολικής χωρητικότητας 8,4 εκατ. dwt.

    Διαβάστε επίσης

    Εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο της Κρήτης, στο λιμένα Κισσάμου Χανίων, για πτήσεις υδροπλάνων

    Παραβιάστηκαν όλοι οι κανονισμοί στην δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη – Ευθύνες σε ναυτικούς, Attica Group, Λιμενικό Σώμα, ΟΛΠ – Τι προβλέπει ο Κώδικας ISPS Code

    Ρεκόρ επιβατών στο λιμάνι του Ηρακλείου σε ακτοπλοΐα και κρουαζιερόπλοια



    ΣΧΟΛΙΑ