ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν φέτος στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ επιβατικής κίνησης της τελευταίας δεκαετίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, τον μήνα Αύγουστο, διακινήθηκαν 313. 729 επιβάτες σε ένα σύνολο 355 δρομολογίων μόνο με τα πλοία της ακτοπλοΐας.
Αναλυτικότερα, οι επιβιβασθέντες, από το λιμάνι του Ηρακλείου υπερβαίνουν τις 162.000, ενώ περισσότεροι από 150.000 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Ηράκλειο με τα πλοία της γραμμής.
Αναφορικά με τις κρουαζιέρες τον ίδιο μήνα, έφτασαν στο λιμάνι 25 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας 48.710 επιβάτες.
Τον μήνα Ιούλιο, 230.000 επιβάτες διακινήθηκαν με τα πλοία της γραμμής, ενώ με κρουαζιερόπλοια οι αφίξεις έφτασαν τους 50.000 επιβάτες.
Ικανοποιητικός ως προς τα νούμερα των αφίξεων ήταν και ο Ιούνιος, καθώς διακινήθηκαν 152.000 άτομα με τα πλοία της γραμμής και 47.000 άτομα με τα κρουαζιερόπλοια.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Ανήλικος τραυματίστηκε σε πλοίο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση 0,8% της βιομηχανικής παραγωγής για τρίτο διαδοχικό μήνα
- ΣΑΤΑ: 48ωρες συνεχείς απεργίες στην Αττική από την Τρίτη
- ΣΤΑΣΥ: Τρεις σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή 11/1
- Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80