• Ναυτιλία

    Αυτές είναι οι κορυφαίες, σε αξία στόλου, ελληνικές ναυτιλιακές

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία Αγγελικούση (δεξιά)

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία (δεξιά)


    Οι εταιρίες του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση παραμένουν στην κορυφή της λίστας με τις ναυτιλιακές που κατέχουν τους στόλους με τη μεγαλύτερη αξία, αφού τα πλοία δύο εταιριών του αξίζουν συνολικά πάνω από 5 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων και των νέων παραγγελιών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η VesselsValue, η Maran Gas, του Γιάννη Αγγελικούση, διαθέτει στόλο με 11 πλοία αξίας 1,9 δισ. δολ. και έχει υπό κατασκευή άλλα 8 πλοία, αξίας 1,46 δισ. δολ. , με τη συνολική αξία να ανέρχεται στα 3,36 δισ. δολ.

    Ακολουθεί η Maran Tankers, με 48 πλοία κόστους 2,13 δισ. δολ. και επτά ακόμη παραγγελιών 0,57 δισ. δολ., συνολικής αξίας 2,7 δισ. δολ.

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η GasLog, του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, με στόλο 13 πλοίων αξίας 1,9 δισ. δολ. και 4 παραγγελίες αξίας 0,75 δισ. δολ. Συνολικά ο στόλος αξίζει 2,65 δισ. δολ.

    Η Ocean Rig, του Γιώργου Οικονόμου, έχει στην κατοχή της 11 πλοία αξίας 1,81 δισ. δολ. και παραγγελίες δύο πλοίων αξίας 0,74 δισ. δολ, οπότε η συνολική αξία ανέρχεται στα 2,56 δισ. δολ.

    Τα 84 πλοία της Thenamaris, του Νικόλα Μαρτίνου, έχουν αξία 2,4 δισ. δολ. και τα δύο υπό κατασκευή 0,09 δισ. δολ. με τη συνολική αξίατου στόλου της εταιρίας να φτάνει στα 2,49 δισ. δολ.

    H Dynacom Tankers και η Dynagas Holding του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου έχουν στόλους αξίας 2,25 δισ. δολ. και 2,06 δισ. δολ. αντίστοιχα.

    Ν. Τσάκος, εφοπλιστής

    Η Minerva Marine, του Ανδρέα Μαρτίνου, βρίσκεται στην 8η θέση, σύμφωνα με τη VesselsValue, με αξία στόλου 2,03 δισ. δολ. και ακολουθούν η Costamare του Κων. Κωνσταντακόπουλου με στόλο αξίας 2,01 δισ. δολ. και η Tsakos Energy Navigation, του Ν. Τσάκου, με αξία στόλου 1,9 δισ. δολ.

    Πηγή: VesselsValue

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γ. Αγγελικούσης, η καταριανή Nakilat και η αποδοτική συνεργασία
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: VesselsValue: «O καλός, ο κακός και ο άσχημος»… της ναυτιλιακής αγοράς
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Τα κέρδη στο α’ τρίμηνο φέρνουν αυξημένο μέρισμα για τους μετόχους της GasLog
     
     
     
     
     
     
     



    ΣΧΟΛΙΑ