Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΝΕΧ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, πραγματοποίησαν τριάντα σπουδαστές της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, οι οποίοι φοιτούν στο 4ο εξάμηνο και έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρώτο τους εκπαιδευτικό ταξίδι.

Σύμφωνα με τους συνοδούς καθηγητές, σκοπός της επίσκεψης ήταν ο βιωματικός εμπλουτισμός των γνώσεων των μελλοντικών μηχανικών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το εργασιακό περιβάλλον ενός ναυπηγείου και να αποκτήσουν ουσιαστικές εμπειρίες που ενισχύουν την επαγγελματική τους κατάρτιση.

1

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε τρία στάδια. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και του οράματος που διέπει τον εκσυγχρονισμό και την αναπτυξιακή πορεία τους, στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΝΕΧ.

Ακολούθησε αναλυτική περιήγηση στους χώρους παραγωγής, με στάσεις στη ναυπηγική κλίνη, στα εργοστάσια (ελασματουργείο, μηχανουργείο, εφαρμογείο, σωληνουργείο, ηλεκτρολογείο) και στις αναβαθμισμένες πλωτές δεξαμενές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης, τα στελέχη της εταιρείας παρείχαν απαντήσεις στα ερωτήματα των σπουδαστών, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση των διαδικασιών και της τεχνικής λειτουργίας ενός σύγχρονου ναυπηγείου.

Στο τελευταίο μέρος της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με επίκεντρο τις προϋποθέσεις απασχόλησης και τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος. Στόχος ήταν να δοθεί στους σπουδαστές μια σαφής εικόνα των δεξιοτήτων και των προοπτικών που συνδέονται με μια μελλοντική συνεργασία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Κατά την αποχώρηση της αποστολής, οι συνοδοί καθηγητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία και δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τον ρυθμό εργασιών, το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού και το αναπτυξιακό όραμα του Ομίλου ΟΝΕΧ. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι η επίσκεψη αυτή ξεπέρασε τον χαρακτήρα μιας τυπικής εκπαιδευτικής δράσης και ζήτησαν να επαναληφθεί στο μέλλον.

Τους σπουδαστές συνόδευσαν οι καθηγητές: Νικόλαος Φραγκιαδάκης, αναπληρωτής καθηγητής – διευθυντής Σχολής Μηχανικών (Ναυπηγός Μηχανικός), Δημήτριος Κιούπης, επίκουρος καθηγητής (Χημικός Μηχανικός) και Μάριος Μαστρόκαλος, επίκουρος καθηγητής (Ναυπηγός Μηχανικός)

Ο Όμιλος ΟΝΕΧ επισημαίνει τη σημασία τέτοιων επισκέψεων, καθώς οι σπουδαστές και οι φοιτητές των ναυτικών και τεχνικών σχολών, Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό από το οποίο, στο άμεσο μέλλον θα προέλθουν τα στελέχη που θα στελεχώσουν την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τη διαρκή ενίσχυσή της.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Δερμάτης: Τιμήθηκε ως κορυφαίος ναυλομεσίτης του 2025

Ευγενία Ανδριανοπούλου (Cape Shipping): Ναυπηγεί 6 δεξαμενόπλοια, ενώ παρέλαβε άλλα 4 – Διαχειρίζεται ένα διαφοροποιημένο στόλο με 18 πλοία

O Αθανάσιος Λασκαρίδης παρήγγειλε άλλα τέσσερα πλοία – Ναυπηγεί 10 πλοία και διαθέτει ήδη 34 πλοία