• Ναυτιλία

    Aegean Odyssey: Αρχίζει κρουαζιέρες σε Μαύρη Θάλασσα, Κωνσταντινούπολη και νησιά του Αιγαίου

    Νικόλαος Τουρβάς, εκπρόσωπος της Aegean Odyssey

    Νικόλαος Τουρβάς, εκπρόσωπος της Aegean Odyssey


    Αρχίζει τις κρουαζιέρες του το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey της εταιρείας The Aegean Experience, με έδρα τον Πειραιά.

    Το πλοίο εγκαινιάζει τα δρομολόγιά του -με αφετηρία τον Πειραιά- με προορισμούς στη Μαύρη Θάλασσα, (Σινώπη, Τραπεζούντα, Βάρνα) την Κωνσταντινούπολη και τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

    Το Aegean Odyssey φιλοξενεί αποκλειστικά Αμερικανούς επιβάτες υψηλών απαιτήσεων. Οι επιβάτες ενημερώνονται διεξοδικά για τους προορισμούς από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι δίνουν διαλέξεις πριν από την άφιξη σε κάθε λιμάνι, ώστε να γνωρίζουν οι επισκέπτες τι θα συναντήσουν και τι θα πρέπει να προσέξουν.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Νικόλαος Τουρβάς αναφέρθηκε στην κρίση που αντιμετώπισε ο κλάδος αλλά και στα πρόσθετα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    «Έπειτα από δύο άγονα χρόνια λόγω του κορονοϊού, επιστρέφουμε πάλι με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι τα πράγματα από εδώ και στο εξής θα βελτιώνονται. Εμείς, μέχρι αυτή την ώρα, έχουμε απόλυτη πληρότητα. Είμαστε μια εταιρεία που παρέχει υψηλές υπηρεσίες σε επιβάτες με υψηλές απαιτήσεις.

    Πιστεύουμε στην κρουαζιέρα με ανθρώπινες διαστάσεις, σε μια εποχή που ο μαζικός τουρισμός δεν έχει πια τόσο μεγάλη σχέση με την ποιότητα. Προσφέρουμε κρουαζιέρες στο Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την Βόρειο Ευρώπη, την Ιβηρική, τη Νότιο Γαλλία, την Ιταλία και τις χώρες της Αδριατικής. Το πλοίο μας έχει πλήρωμα 180 ατόμων και μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 420 επιβάτες» ανέφερε ο Νικ. Τουρβάς.

    Aegean Odyssey
    Aegean Odyssey

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απουσία των ελληνικών πλοίων από την κρουαζιέρα, ο Νικ. Τουρβάς δήλωσε: «Έχουμε την καλύτερη και ωραιότερη χώρα στην Ευρώπη. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει σήμερα η ελληνική κρουαζιέρα, σε έναν τόπο στον οποίο μεγαλούργησαν ο Αντώνης Χανδρής και ο Ανδρέας Ποταμιάνος, οι οποίοι δίδαξαν την κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο.

    Ελληνική κρουαζιέρα μπορεί να υπάρξει και πάλι αν η Πολιτεία επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Είναι, πάντως, οξύμωρο, η ωραιότερη χώρα της Ευρώπης να μην έχει πια τον δικό της κλάδο κρουαζιέρας».

    Σε ερώτηση σχετικά με το αν η εταιρεία στοχεύει σε νέες επενδύσεις, ο Νικ. Τουρβάς τόνισε ότι στα σχέδια της Aegean Experience είναι να αποκτήσει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, της ίδια δυναμικότητας και ποιότητας, μέσα στον επόμενο χρόνο.

    Ο πλοίαρχος του σκάφους κπτ. Παναγιώτης Γιακουμάτος, που υποδέχθηκε τους καλεσμένους και δέχθηκε τις ευχές τους για «καλά ταξίδια», τόνισε ότι το Aegean Odyssey διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο κατά τον καλύτερο τρόπο και εξέφρασε την ευχή να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος στην Ουκρανία και να επανέλθει η γαλήνη στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα κρουαζιερόπλοια της Carnival ταξιδεύουν με πληρότητα από 54% έως 70%



    ΣΧΟΛΙΑ