• Ναυτιλία

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεκινούν άμεσα τα δοκιμαστικά δρομολόγια υδροπλάνων

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ίσως και πριν από τις εκλογές, πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια υδροπλάνων στη χώρα μας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου «Μεταφορές – Υποδομές», στο Wyndham Grand Athens υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και διαθέτει τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

    Η επαναλειτουργία των υδροπλάνων είναι μια από τις λίγες εκκρεμότητες που έχουν μείνει στο υπουργείο, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «ίσως και να προλάβουμε τις εκλογές, το αργότερο λίγο μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια των υδροπλάνων. Είμαστε κοντά».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε στη σημασία των σύγχρονων μεταφορών τονίζοντας πως η συγκυρία μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχει τοποθετήσει την έννοια των μεταφορών στο επίκεντρο του δημοσίου ενδιαφέροντος. «Δεν πρέπει αυτά τα αισθήματα οργής και θλίψης που όλοι αισθανθήκαμε να μας βγάλουν από το βασικό στόχο για σύγχρονες μεταφορές στη χώρα με ασφάλεια. Να δούμε τις μεταφορές με μια πλευρά αναπτυξιακή που θα συμβάλει στην πρόοδο και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία στην προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η χώρα τονίζοντας ότι αν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί θα δούμε ορατά αποτελέσματα σύντομα.

    Διαβάστε επίσης

    Άδωνις Γεωργιάδης: Καταναλωτική ένωση στο Βέλγιο ζητάει την εφαρμογή του καλαθιού του νοικοκυριού



    ΣΧΟΛΙΑ