• Ναυτιλία

    Αδαμάντιος Πολέμης: Πλοίο 21 ετών έφερε στα ταμεία της New Shipping κέρδη 14 εκατ. δολ.

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Εντυπωσιακά κέρδη εξασφάλισε η New Shipping του εφοπλιστή Αδαμάντιου Πολέμη από την πώληση ενός τάνκερ VLCC ηλικίας άνω των 20 ετών.

    Παρά την παλαιότητα του πλοίου, λόγω της αύξησης της ζήτησης για μεταχειρισμένα δεξαμενόπλοια και της εκτίναξης των τιμών τους, η τιμή μεταπώλησης ήταν πιο συμφέρουσα σε σχέση με την τιμή απόσυρσης του.

    Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, το τάνκερ Good News, χωρητικότητας 319,430 dwt και κατασκευής 2002 πουλήθηκε στην τιμή των 35 εκατ. δολαρίων, στην εταιρεία Unitop με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

    Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τον προηγούμενο μήνα, κατά τον οποίο οι τιμές των μεταχειρισμένων τάνκερ ήταν υψηλότερες, και απέφερε στα ταμεία της εταιρείας του Αδαμάντιου Πολέμη κέρδη 14 εκατ. δολάρια.

    Μάλιστα το πλοίο έχει παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη, καθώς σύμφωνα με το marine traffic έχει μετονομαστεί σε Eternal Fortune.

    Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες

    Με βάση τα στοιχεία της VesselsValue η αξία του πλοίου ανέρχεται σήμερα στα 41,8 εκατ. δολάρια και η αξία διάλυσης του σε 23,7 εκατ. δολάρια.

    H New Shipping εξαγόρασε το Good News με προηγούμενη ονομασία Ti Topaz, από την Euronav το 2017, έναντι 21 εκατ. δολαρίων.

    Η τελευταία το είχε εντάξει στον στόλο της το 2005, όταν το εξαγόρασε από την Metrostar Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόδωρου Αγγελόπουλου μαζί με άλλα τρία VLCC.

    Η τιμή της εξαγοράς του δεν έγινε γνωστή καθώς η Euronav πλήρωσε συνολικά για τα τέσσερα VLCC 477,5 εκατ. δολάρια. Το τάνκερ ονομάζονταν τότε Crude Topaz και πουλήθηκε μαζί με τα Crude Guardian (κατασκευής 1993), Crude Creation (κατασκευής 1998) και ένα νεότευκτο VLCC τάνκερ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Metrostar είχε με την σειρά της αποκτήσει το πλοίο με την ονομασία Oriental Topaz έναντι 116 εκατ. δολαρίων.

    Η New Shipping Limited με έδρα την Αθήνα, διαχειρίζεται έναν στόλο με περίπου 30 πλοία, δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί επιλεκτικές κινήσεις στη second hand αγορά.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε με τη σημερινή της μορφή το 2005, αλλά η οικογένεια Πολέμη έχει ιστορία πολλών ετών στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θόδωρος Αγγελόπουλος: Kέρδη άνω των 50 εκατ. δολ. για την Metrostar από την πώληση δύο τάνκερ

    Κρίτων Λεντούδης: Το πάθος για τα πολυτελή αυτοκίνητα, ο γάμος και τα μεγάλα deals στη ναυτιλία

    Costamare: Τα μερίσματα για τις προνομιούχες μετοχές θα πληρωθούν στις 16 Οκτωβρίου

     ______________________                                                                         

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ