• Ναυτιλία

    Αδαμάντιος Πολέμης: Δύο μεγάλα τάνκερ στον στόλο της New Shipping

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Δύο μοντέρνα τάνκερ δεκαετίας πρόσθεσε στον στόλο της η New Shipping του εφοπλιστή Αδαμάντιου Πολέμη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Intermodal συνδέει τη ναυτιλιακή με την εξαγορά του χωρητικότητας 313,998 dwt C Spirit και του χωρητικότητας 313,918 dwt C Challenger, που κατασκευάστηκαν αμφότερα το 2013, έναντι 67 και 65 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

    Η τιμή πώλησης των πλοίων, που ανήκαν στη νοτιοκορεάτικη SK Shipping, κρίνεται χαμηλή από τους ναυλομεσίτες, καθώς σύμφωνα με την VesselsValue η αξία τους εκτιμάται στα 76 εκατ. δολ. και 70 εκατ. δολ. αντίστοιχα.

    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και τα δύο είναι ναυλωμένα.

    Σύμφωνα με την Ιntermodal, το C Spirit είναι ναυλωμένο έναντι 36,625 δολ. ημερησίως τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο 2024, ενώ το δεύτερο ναυλώθηκε στην τιμή των 31,000 δολαρίων ημερησίως τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο 2024 και με ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου μέχρι τον Ιούλιο του 2024.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η New Shipping εξασφάλισε σημαντικά κέρδη από την πώληση ενός τάνκερ VLCC ηλικίας άνω των 20 ετών.

    Παρά την παλαιότητα του πλοίου, λόγω της αύξησης της ζήτησης για μεταχειρισμένα δεξαμενόπλοια και της εκτίναξης των τιμών τους, η τιμή μεταπώλησης ήταν πιο συμφέρουσα σε σχέση με την τιμή απόσυρσης του.

    Έτσι, σύμφωνα με την Allied Shipbroking, το τάνκερ Good News, χωρητικότητας 319,430 dwt και κατασκευής 2002 πουλήθηκε στην τιμή των 35 εκατ. δολαρίων, στην εταιρεία Unitop με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

    H κίνηση αυτή έφερε στα ταμεία της εταιρείας του Αδαμάντιου Πολέμη κέρδη 14 εκατ. δολάρια, καθώς είχε αγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο με προηγούμενη ονομασία Ti Topaz, από την Euronav το 2017, έναντι 21 εκατ. δολαρίων.

    Εκτός από τον κλάδο των τάνκερ, η New Shipping ενίσχυσε φέτος και τον στόλο των bulkers της, εστιάζοντας και σε αυτή την κατηγορία στα μεγάλα πλοία.

    Σύμφωνα με την VesselsValue εξαγόρασε το capesize Aquamarineκατασκευής 2009, από την GoodBulk, έναντι 18,25 εκατ. δολάρια, με την αξία του να εκτιμάται στα 20,6 εκατ. δολάρια.

    Η New Shipping Limited με έδρα την Αθήνα, διαχειρίζεται έναν στόλο με περίπου 30 πλοία, δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία.

    Διαβάστε ακόμη:

    EuroDry (Αριστείδης Πίττας): Πρόσθεσε άλλo ένα πλοίο στον στόλο του και 11 εκατ. δολάρια δάνειο από τη Eurobank

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Πωλήσεις πλοίων και αναδιάρθρωση στόλου

    Capital Gas (Βαγγέλης Μαρινάκης): Παρέλαβε το Πλοίο LNG Carrier «Amore Mio I»



    ΣΧΟΛΙΑ