• Ναυτιλία

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Πωλήσεις πλοίων και αναδιάρθρωση στόλου

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping Πηγή φωτογραφίας: Lomar Shipping


    Η Lomar Shipping, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον τομέα των πωλήσεων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθώς αναδιαρθρώνει τον στόλο της προς πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων.

    Η Libra Group με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο πούλησε τέσσερα boxships φέρνοντας σχεδόν 39 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της.

    Τα αδελφά πλοία Panamax, μεταφορικής ικανότητας 3.237 teu, Velika Express και Mirador Express, κατασκευής 2002, αξίας 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, μαζί με τα πλοία μεταφοράς 5.047 teu OOCL St Lawrence κατασκευής 2005, αξίας 15,8 εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν παραδοθεί στην Shipmanage’s Conbulk.

    Το πλοίο Hamburg Trader, που ναυπηγήθηκε στο Nanjing Jinling, το 2005, μεταφορικής ικανότητας 1.118 teu boxship, αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων, παραδόθηκε επίσης σε έναν ανώνυμο ιδιοκτήτη ενώ βρισκόταν στο Κίνγκστον της Τζαμάικα.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar, που διευθύνεται από τον Νικόλα Γεωργίου έχει αυξήσει το αποτύπωμά της στον τομέα των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών, κυρίως με την εξαγορά της εταιρείας Carl Büttner με έδρα τη Βρέμη, ενώ προσθέτει επίσης πολλά μεταχειρισμένα φορτηγά χύδην φορτίου.

    Νωρίτερα φέτος, η Lomar αποκάλυψε τρεις αγορές bulker supramax, την πρώτη της από τις αρχές του 2022, που υπολογίζονται σε σχεδόν 43 εκατομμύρια δολάρια.

    Αυτές οι συναλλαγές συνέπεσαν με την απόσυρση από την εταιρεία πέντε πλοίων τροφοδοσίας, που αποκτήθηκαν από τον γερμανικό πάροχο χωρητικότητας MPC Container Ships. Τα πλοία πωλήθηκαν μπλοκ σε τιμή κοντά στα 137 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    «Καταιγίδα» επιμολύνσεων από οφθαλμικές σταγόνες: Είναι επικίνδυνες; Ο καθ. Αν. Κανελλόπουλος εξηγεί

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Νέα χρηματοδότηση 37,5 εκατ. δολαρίων από την Macquarie



    ΣΧΟΛΙΑ