• Ναυτιλία

    Σπύρος Πολέμης: Πούλησε… στα κρυφά το παλιότερο τάνκερ της η Polembros

    Σπύρος Πολέμης, εφοπλιστής Polembros Shipping

    Σπύρος Πολέμης, εφοπλιστής Polembros Shipping


    Η ναυτιλιακή Polembros Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη, πούλησε πριν από τέσσερις περίπου μήνες το παλιότερο τάνκερ της, σε ένα deal που πέρασε κάτω από τα ραντάρ των ανθρώπων της αγοράς και αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα.

    Πρόκειται για το suezmax Nautic (χωρητικότητας 150.800 dwt, κατασκευής 1998), το οποίο πωλήθηκε έναντι άγνωστου ποσού σε ινδική εταιρεία, η οποία το παρέλαβε τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με το VesselsValue, το πλοίο ανήκει πλέον στην Taif Mining Services και έχει μετονομαστεί σε Gulf Sky.

    Ο managing director της Polembros, Γιώργος Βακιρτζής, μιλώντας στο TradeWinds επιβεβαίωσε την πώληση του Nautic, εξηγώντας πως η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της εταιρείας για την ανανέωση του στόλου της. Με την πώληση του συγκεκριμένου πλοίου, η μέση ηλικία των τάνκερ της Polembros μειώθηκε στα έξι μόνο χρόνια, με το παλιότερο τάνκερ της εταιρείας να είναι κατασκευής 2006.

    Και δεν αποκλείεται στο μέλλον η μέση ηλικία να μειωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς η Polembros αναζητά νεότευκτα aframaxes ή suezmaxes, είτε μέσω παραγγελιών, είτε μέσω αγορών πλοίων που έχουν παραγγείλει άλλες εταιρείες. Ο Γ. Βακιρτζής επεσήμανε πως τα νεότευκτα είναι μία ελκυστική επιλογή, καθώς οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν ανέβει.

    Σημειώνεται ότι η Polembros έχει ήδη δύο suezmaxes υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, και αναμένεται να τα παραλάβει στις αρχές του επόμενου έτους. Πρόκειται για παραγγελίες που είχε αρχικά κάνει ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, πριν τις αγοράσει η Polembros, και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση scrubbers στα δύο πλοία, παρότι η γενική πολιτική της Polembros είναι να αποφεύγει τα scrubbers, προτιμώντας να χρησιμοποιεί καύσιμα με χαμηλότερες εκπομπές θείου.



    ΣΧΟΛΙΑ