• Ναυτιλία

    Σπύρος Πολέμης: Η Polembros στέλνει στα διαλυτήρια το τελευταίο της VLCC

    Σπύρος Πολέμης, εφοπλιστής Polembros Shipping

    Σπύρος Πολέμης, εφοπλιστής Polembros Shipping


    Για scrap πούλησε το τελευταίο της VLCC η ελληνική ναυτιλιακή Polembros Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη, μόλις ένα μήνα αφού είχε πουλήσει ένα άλλο πλοίο της προς διάλυση.

    Τον περασμένο μήνα ήταν το Yangtze Star (χωρητικότητας 277.000 dwt, κατασκευής 1994) που οδηγήθηκε στα διαλυτήρια, και τώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, φέρεται να πούλησε και το πλοίο Greek Warrior (χωρητικότητας 300.000 dwt, κατασκευής 2000), έναντι 442 δολαρίων ανά ldt, ήτοι 17,2 εκατ. δολάρια.

    Οι κινήσεις αυτές της Polembros έρχονται σε μία περίοδο που οι πωλήσεις πλοίων VLCCs για scrap ακολουθούν έντονα ανοδική πορεία, λόγω και των χαμηλών τιμών στην αγορά των VLCCs, που κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών. Ήδη άλλωστε η Hyundai Merchant Marine πούλησε για scrap το πλοίο Hyundai Sun (χωρητικότητας 301.000 dwt, κατασκευής 1998) μετά την ολοκλήρωση της ναύλωσής του από την Statoil, έναντι 440-447 δολαρίων ανά ldt (ήτοι περίπου 18,7 εκατ. δολάρια), ενώ πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η CS Shipping με το πλοίο CS Pioneer (χωρητικότητας 281.000 dwt, κατασκευής 1999).

    Εν τω μεταξύ, εντός του Μαρτίου εκτιμάται ότι στο παιχνίδι θα μπουν και πάλι τα διαλυτήρια του Πακιστάν, τα οποία απέχουν εδώ και 14 μήνες από τις αγορές παλιών τάνκερ λόγω της μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, όμως πλέον, σύμφωνα με την ένωση των ιδιοκτητών διαλυτηρίων του Πακιστάν, το πρόβλημα αυτό έχει επιλυθεί και σύντομα το Πακιστάν θα είναι και πάλι ανοιχτό για τάνκερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα κοινοπραξία στον χώρο των ρυμουλκών – Vernicos και Σπανόπουλος ένωσαν επίσημα τις δυνάμεις τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραγγελίες για 100 τάνκερ από τους εφοπλιστές. Ποιος Έλληνας πρωταγωνιστεί στις συμφωνίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Δυναμική επιστροφή στα κέρδη για την Euroseas



    ΣΧΟΛΙΑ