• Ναυτιλία

    Αδ. Πολέμης: Η New Shipping καβαλάει το κύμα στις διαλύσεις τάνκερ

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Δύο τάνκερ της πούλησε προς διάλυση η ναυτιλιακή New Shipping, συμφερόντων του Αδαμάντιου Πολέμη, την ώρα που στην αγορά του scrap αρχίζει να ενισχύεται η αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου στο μέλλον.

    Η New Shipping πούλησε το χωρητικότητας 106.500 dwt New Naxos (κατασκευής 1997) προς διάλυση στην Ινδία, σύμφωνα με ευρωπαϊκές ναυλομεσιτικές πηγές που επικαλείται το TradeWinds, έναντι 430 δολαρίων ανά ldt (7,4 εκατομμύρια δολάρια συνολικά). Το πλοίο η ελληνική ναυτιλιακή το είχε αποκτήσει από την Teekay Offshore Partners έναντι 8,75 εκατ. δολαρίων το 2015.

    Επίσης, η New Shipping φέρεται να πούλησε το χωρητικότητας 147.900 dwt New Vision (κατασκευής 1996) επίσης προς διάλυση στην Ινδία, έναντι 421 δολαρίων ανά ldt (9,4 εκατ. δολάρια συνολικά). Η εταιρεία είχε αγοράσει το πλοίο το 2012 έναντι 12,25 εκατ. δολαρίων.

    Οι κινήσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι. Όπως παρατηρεί η Clarksons στην εβδομαδιαία έκθεσή της, το κλίμα στην αγορά του scrap είναι θετικό, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές, και “αυτό έχει οδηγήσει κάποιους εφοπλιστές στο να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτές τις καλύτερες τιμές, και η προσδοκία είναι ότι περαιτέρω πωλητές πιθανόν να εμφανιστούν στην αγορά για να πιάσουν το θετικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά των διαλύσεων”.

    Η αυξημένη δραστηριότητα στην αγορά του scrap πιθανόν να αντανακλά και την πίεση που δέχονται οι τιμές των ναύλων στην αγορά των τάνκερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Αδ. Λαιμός: Δύο ακόμα bulkers μπήκαν… ινκόγκνιτο στον στόλο της Unisea

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθ. Φειδάκης: Η αύξηση στα ναύλα συρρίκνωσε τις ζημιές της Globus Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα μεγάλα σχέδια της Αγγελικής Φράγκου για τη Navios Containers



    ΣΧΟΛΙΑ