• Ναυτιλία

    Α. Μιχαλόπουλος: Ένα βήμα πιο κοντά στον κλάδο των τάνκερ η Performance Shipping του Σ. Παληού

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, προχώρησε στην αλλαγή του συμβόλου της μετοχής της στην αγορά Nasdaq όπου είναι εισηγημένη, πραγματοποιώντας μία ακόμη κίνηση στο πλαίσιο των στρατηγικής της να εξελιχθεί σε μία εταιρεία που δραστηριοποιείται αμιγώς στον τομέα των τάνκερ.

    Έτσι από σήμερα οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με το σύμβολο PSHG. Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ναυτιλιακή άλλαξε το όνομα της σε Performance Shipping από Diana Containerships πέρυσι, εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται με το σύμβολο DCIX.

    H ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με τέσσερα aframax τάνκερ και ένα boxship. Ο αναπληρωτής CEO της, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, επισήμανε: “Η αλλαγή του συμβόλου σε PSHG και η προηγούμενη αλλαγή του ονόματος της εταιρείας, αποτυπώνουν τη στρατηγική που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει στόχο τη μετατροπή της σε μία ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται αμιγώς στον κλάδο των τάνκερ”.

    Σημειώνεται ότι η Performance Shipping κατά τη διετία του 2018-19 προχώρησε στην αναδιάρθρωση του στόλου της πουλώντας τα containerships που είχε στην κατοχή της και αγοράζοντας δεξαμενόπλοια.

    Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε όλες τις κυκλοφορούσες προνομιούχες μετοχές Σειράς C από την άλλη ναυτιλιακή της οικογένειας Παληού, την Diana Shipping έναντι 1,5 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για μετοχές με δικαίωμα ψήφου που είχε εκδώσει η Diana Shipping για προηγούμενη πιστωτική διευκόλυνση προκειμένου να μειώσει το χρέος της κατά 3 εκατ. δολάρια.

    Οι συγκεκριμένες μετοχές μετά την αγορά τους από την Performance Shipping ακυρώθηκαν.

    Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο, “η εξαγορά των προνομιούχων μετά ψήφου μετοχών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την απλοποίηση των εν κυκλοφορία μετοχών και την επίτευξη μιας διαφοροποιημένης επιχειρηματικής στρατηγικής με μια ανεξάρτητη ομάδα διαχείρισης”.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα και οι δύο ναυτιλιακές, Performance Shipping και Diana Shipping, ανακοίνωσαν διοικητικές αλλαγές, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός πλάνου διαδοχής του εφοπλιστή Συμεών Παληού, που άρχισε να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2019.

    Σημειώνεται ότι ο πλοιοκτήτης, ιδρυτής και πρόεδρος των δύο εταιρειών, αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του CEO που κατείχε στη Diana Shipping, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

    Η κόρη του, Σεμίραμις Παληού, η οποία από τον περασμένο Οκτώβριο έχει τη θέση της αναπληρώτριας CEO της εταιρείας, ανέλαβε προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της Diana Shipping.

    H Diana Shipping ελέγχει ένα στόλο από 41 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.



    ΣΧΟΛΙΑ