• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η Navios Acquisition προσανατολίζεται σε νέες παραγγελίες

    • Εριέττα Κομνηνού
    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέων παραγγελιών τάνκερ VLCC η CEO της ναυτιλιακής Navios Maritime Acquisition, Αγγελική Φράγκου, κατά τη διάρκεια του conference call που πραγματοποίησε η εταιρεία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2019.

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ανανέωσης του στόλου των VLCC της, η γνωστή πλοιοκτήτρια επισήμανε ότι διατηρεί option για δύο ακόμη νεότευκτα δεξαμενόπλοια της συγκεκριμένης κατηγορίας, σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά στους επενδυτές: “Η άσκηση των option έχει νόημα με βάση τις τρέχουσες τιμές των νεότευκτων. Μας δίνει τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε παλαιότερα VLCC με καινούργια, τα οποία θα κατασκευαστούν σε ένα ιαπωνικό ναυπηγείο πρώτης κατηγορίας”.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, πούλησε φέτος δύο από τα παλιότερα τάνκερ της και αύξησε το βιβλίο των παραγγελιών της στο ναυπηγείο Imabari σε τρία πλοία, ασκώντας προηγούμενη option για νεότευκτο τάνκερ χωρητικότητας  310,00-dwt, το οποίο θα παραλάβει η ναυτιλιακή το 2021.

    Τα δύο πρώτα VLCC που θα είναι εξοπλισμένα με scrubber αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2020.

    Σύμφωνα με την Clarksons, η αξία κατασκευής ενός νεότευκτου VLCC  διαμορφώνεται σήμερα στα 93 εκατ. δολάρια έναντι 81,5 εκατ. δολαρίων που ήταν στο τέλος του 2017.

    Ο στόλος της Navios Acquisition περιλαμβάνει 11 VLCCs, μετά την πώληση του χωρητικότητας 298,570 dwt VLCC, C. Dream, κατασκευής 2000 και του χωρητικότητας 281,395 dwt VLCC, Shinyo Ocean, κατασκευής 2001, κατά τους προηγούμενους μήνες.

    Η Navios Acquisition εμφάνισε  στις 31 Μαρτίου 2019, καθαρά κέρδη 0,9 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 24,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Τα έσοδα αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 76,1% και διαμορφώθηκαν στα 77,1 εκατ. δολάρια έναντι 46,2 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2018.

    navios midstream
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Shinyo Saowalak” της Navios Maritime Acquisition

     



    ΣΧΟΛΙΑ