• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Έτσι θα εισαχθεί στο Nasdaq η Navios Containers. To νέο εγχείρημα

    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Tη νέα της κίνηση με σκοπό την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γνωστοποίησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Containers, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου.

    Συγκεκριμένα, η έταιρη εταιρία του ομίλου Navios, η Navios Maritime Partners πρόκειται να διανείμει 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Navios Containers στους δικούς της μεριδιούχους της, στο πλαίσιο της αλλαγής της εταιρικής δομής της Navios Containers σε MLP και της εισαγωγής της εν συνεχεία στην αγορά Nasdaq του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

    Η εταιρία έχει καταθέσει αίτημα στις χρηματιστηριακές αρχές και αναμένει την έγκριση. Αν ολοκληρωθεί το νέο εγχείρημα, η Navios Partners θα έχει στην κατοχή της περίπου 33,5% της Navios Containers, ενώ θα διανεμηθούν στους μεριδιούχους 855.050 κοινές μετοχές.

    Η Navios Containers ιδρύθηκε τον Απρίλιο 2017 και έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη. Διαθέτει στόλο με 26 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην OTC αγορά του Χρηματιστηρίου του Όσλο.



    ΣΧΟΛΙΑ