• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Διευρύνεται ο στόλος της Navios Containers. To νέο πλοίο της ναυτιλιακής

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Με ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενισχύθηκε ο στόλος της Navios Containers, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου.

    Πρόκειται για το πλοίο Navios Miami, κατασκευής 2009 και χωρητικότητας 4,563 TEU, το οποίο παρέλαβε η ναυτιλιακή στις 12 Σεπτεμβρίου 2018. Η εξαγορά του είχε γίνει γνωστή στις αρχές Αυγούστου 2018, με το τίμημα να ανέρχεται στα 13,9 εκατ. δολ.

    Για τη συναλλαγή η Navios Containers εξασφάλισε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 9 εκατ. δολαρίων, το οποίο λήγει το Σεπτέμβριο 2023. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τα αποθέματα ρευστού της εταιρίας.

    Το πλοίο είναι ναυλωμένο με καθαρά ναύλα 11.791 δολ. ημερησίως μέχρι το Δεκέμβριο 2018 και αναμένεται να φέρει στη εταιρία περίπου 1,9 εκατ. δολ. EBITDA κατά τον πρώτο χρόνο, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου χρονοναύλωσης και με την προϋπόθεση ότι τα λειτουργικά κέρδη θα διαμορφωθούν στα εκτιμώμενα επίπεδα.

    Σημειώνεται ότι η Navios Containers ελέγχει στόλο με 26 πλοία, μέσης ηλικίας 10,4 ετών και συνολικής χωρητικότητας 124,101 TEU.

    Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρίας αναζητά τρόπο εισαγωγής των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την αναβολή της δημόσιας εγγραφής που είχε προγραμματίσει για τον προηγούμενο μήνα.

    Το πλάνο που εξετάζει κάνει λόγο για την απευθείας εισαγωγή των τίτλων της στην αμερικανική αγορά, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Οι νέες καταγγελίες των παλιών μετόχων της DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Τσαντάνης: Mία αγορά και δύο πωλήσεις πλοίων για τη Seanergy Maritime. Τα σχέδια της εταιρίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Β. Βαλέντης: Αναχρηματοδότηση δανείου για την Pyxis Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ