• Business

    Shell: Ξεπέρασε τις προσδοκίες με κέρδη 9,6 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan

    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan


    Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου, συνεχίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις που καταγράφει μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων του 2022.

    Συγκεκριμένα, εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

    Η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

    Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

    Η Shell διατήρησε τους σταθερούς τους ρυθμούς του προγράμματος επαναγοράς μετοχών στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες και το μέρισμά της αμετάβλητο στα 0,2875 δολάρια ανά μετοχή.

    Όπως επισήμανε, τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις και το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας της.

    Πρόσθεσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα από την εμπορία καυσίμων και τη βελτιστοποίηση αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρό χρέος 44,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, από 48,5 δισεκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος Wael Sawan είπε ότι η εταιρεία «παρέδωσε ισχυρά αποτελέσματα και ισχυρή λειτουργική απόδοση, σε ένα πλαίσιο συνεχιζόμενης αστάθειας, ενώ συνέχισε να παρέχει ζωτικής σημασίας προμήθειες ασφαλούς ενέργειας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Shell: Αμοιβή μαμούθ 9,7 εκατ. στερλίνων για τον πρώην CEO του πετρελαϊκού κολοσσού

    ClientEarth και θεσμικοί επενδυτές εναντίον Shell: Προσωπικές μηνύσεις σε 11 managers της για ανεπάρκεια κλιματικής στρατηγικής

    Η Shell κατέγραψε το 2022 τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της



    ΣΧΟΛΙΑ