• Business

    Shell: Αμοιβή μαμούθ 9,7 εκατ. στερλίνων για τον πρώην CEO του πετρελαϊκού κολοσσού

    • Bloomberg

    Ben Van Beurden, πρώην CEO Shell


    Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, έλαβε 9,7 εκατομμύρια στερλίνες πέρυσι, αμοιβή αυξημένη κατά 53%, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε κέρδη ρεκόρ από την άνοδο των τιμών των ορυκτών καυσίμων.

    Πρόκειται για την τελευταία πληρωμή του van Beurden, ο οποίος παρέδωσε τα ηνία του ενεργειακού κολοσσού στον Wael Sawan.

    Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα έχει βασικό μισθό 1,4 εκατ. στερλίνες και στόχο να κερδίσει μπόνους ίσο με το 125% αυτού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Shell.

    «Το 2022 ήταν ένα έτος γεμάτο προκλήσεις, αλλά και σημαντικά οικονομικά, επιχειρησιακά και στρατηγικά επιτεύγματα», ανέφερε η Shell στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

    «Αυτό το επίπεδο οικονομικής απόδοσης αντικατοπτρίζει αναμφίβολα τις μακρο-περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά καθίσταται δυνατό από την πειθαρχημένη λειτουργική παράδοση και τη συνεχιζόμενη εργασία για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και κερδοφόρου χαρτοφυλακίου».

    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan
    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan

    Τα στελέχη της Shell μοιράζονται τα οφέλη των εκρηκτικών κερδών από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έδωσαν στους μετόχους τους πέρυσι. Μάλιστα, ειδικό μπόνους 8% έλαβε πέρυσι το καλοκαίρι και η συντριπτική πλειοψηφία των απλών υπαλλήλων της εταιρείας.

    Μέρος της αμοιβής του πρώην CEO δόθηκε με τη μορφή μετοχών που υπόκεινται σε υποχρεωτική τριετή περίοδο διακράτησης τους.

    Η μετοχή της Shell σημείωσε άνοδο περίπου 11% φέτος και ο Wael Sawan είπε ότι η εταιρεία είναι προς το παρόν υποτιμημένη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Shell: Ο νέος CEO προχωρά σε αναδιαμόρφωση των τμημάτων του ομίλου

    Η Shell κατέγραψε το 2022 τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της

    Μνημόνιο Shell-Energean για σταθμό LNG στην Αίγυπτο – Πρότυπο ο Πρίνος



    ΣΧΟΛΙΑ