• Business

    Σφήνα στους μεγάλους, ο εργολάβος της Αριστεράς Χρήστος Καλογρίτσας. Αναλαμβάνει έργο με τεράστια έκπτωση

    Χρήστος Καλογρίτσας.

    Χρήστος Καλογρίτσας (στο μέσο)


    Σφήνα στους μεγάλους παίκτες της αγοράς μπαίνει μετά από πολλά χρόνια ένας σοβαρός κατασκευαστής. Ο Χρήστος Καλογρίτσας ο εργολάβος της Αριστεράς όπως τον ονομάζουν οι φιλοι του . Η εταιρεία Τοξότης, (της οικογένειας του ανθρώπου που φέρεται να έχει άριστες σχέσεις με υπουργούς της κυβέρνησης μεταξύ αυτών και τον κ. Παππά)  με ομάδα κατασκευαστών προσέφερε τεράστια έκπτωση 53% και μειοδότησε στον πρώτο διαγωνισμό για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος. Πρόκειται για το τμήμα Δουναίϊκα-Πύργος, μήκους 8,14 χιλιομέτρων που θα γίνει σε νέα χάραξη και περιλαμβάνει τον κόμβο Πύργου. Είναι η πρώτη από τις οκτώ εργολαβίες στις οποίες σπάει ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου.

    kalogritsas

    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, το πρώτο τμήμα έχει προϋπολογισμό 67,2 εκατ. ευρώ, αλλά στα τεύχη δημοπράτησης συμπεριλαμβάνεται και δικαίωμα αύξησης του προϋπολογισμού κατά 3,4 εκατ. ευρώ που αφορά την εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος της υφιστάμενης Νέας Εθνικής Οδού Πάτρας – Πύργου, μήκους 8 χιλιομέτρων περίπου, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πύργου μέχρι τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία.

    Θα ακολουθήσουν προσφορές για την κατασκευή δεύτερου τμήματος  «Αμαλιάδα – Δουναίικα», προϋπολογισμού 58,4 εκατ. ευρώ.  Φαίνεται πως οι μεγάλες εκπτώσεις τις οποίες οι μεγάλες κατασκευαστικές απέφευγαν, επέστρεψαν στα δημόσια έργα.  Το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί αυτό το έργο με τα μισά λεφτά έναντι του προϋπολογισμού, είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-business-chr-kalogritsas-o-ergolavos-tis-aristeras-ta-polla-prosopa/2730

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-o-polemos-ton-skoupidion/9558



    ΣΧΟΛΙΑ