• Business

    ΣΕΒ: Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τη τσιμεντοβιομηχανία

    • NewsRoom
    μπιτσιος

    Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος ΣΕΒ


    Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Τσιμεντοβιομηχανίας, υπέγραψε ο ΣΕΒ με την Ομοσπονδία Εργατών – Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων, τη Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2010.

    Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2018, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις τσιμεντοβιομηχανικές επιχειρήσεις όλης της χώρας οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ.

    Η υπογραφείσα συλλογική σύμβαση εργασίας προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των εταιρειών παραγωγής τσιμέντου, όπως δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

    Σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «ο ΣΕΒ με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην δύσκολη για όλους τρέχουσα συγκυρία, και ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των μελών του, υπέγραψε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Τσιμεντοβιομηχανίας για τρία χρόνια. Κύριο μέλημα όλων μας, πέραν του πρωταρχικού στόχου της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του πληθυσμού, είναι η διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και η προστασία των θέσεων εργασίας.

    Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουμε με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, μέσα από το καθεστώς της συλλογικής αυτονομίας και της βούλησης των εργαζομένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις υπό καθεστώς ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας, σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας».



    ΣΧΟΛΙΑ