• Business

    Sergio Ermotti (UBS): Άρχισε η επιστροφή των κεφαλαίων που απέσυραν οι πελάτες της Credit Suisse

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO UBS

    Sergio Ermotti, CEO UBS


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti δήλωσε ότι βλέπει «ικανοποιητική δυναμική» αυτό το τρίμηνο στην ανάκτηση των κεφαλαίων που απέσυραν οι πελάτες από την Credit Suisse πριν από την εξαγορά της, παρά το γεγονός ότι η ανάκτηση του συνόλου των περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χάθηκαν δεν είναι πιθανή.

    «Θα χρειαστούν μερικά τρίμηνα για να ανακτήσουμε ένα καλό μέρος», είπε ο Ermotti σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television στο Πεκίνο τη Δευτέρα. «Η ανάκτηση όλων θα είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά ο στόχος μας είναι να ανακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

    Οι μετοχές της UBS έχουν κερδίσει περισσότερο από το 1/3 της αξίας τους φέτος, καθώς οι επενδυτές υποστηρίζουν όλο και περισσότερο το σχέδιο της τράπεζας να σταθεροποιήσει την Credit Suisse και να ενσωματώσει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της.

    Μιλώντας στο πρώτο του ταξίδι στην Ασία μετά την επιστροφή του ως Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, ο Ermotti είπε ότι βλέπει θετικές εισροές πελατών σε όλο τον κόσμο.

    Είναι «δίκαιο να πούμε ότι οι επενδυτές είναι πιο συνεργάσιμοι από ό,τι ήταν πρόσφατα», είπε. Είναι «πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι πελάτες μας ανταποκρίνονται στις ενέργειές μας».

    Ο Ermotti επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας προς την Κίνα κατά την επίσκεψη του στο Πεκίνο, ενώ αναγνώρισε ότι η γεωπολιτική κατάσταση έχει αλλάξει.

    Η UBS έχει «πολύ περιορισμένη» άμεση έκθεση στην κινεζική αγορά ακινήτων, καθώς η τράπεζα δραστηριοποιείται στη χώρα κυρίως για να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν την περιουσία τους.

    Η βασική παγκόσμια επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της UBS κατέγραψε εισροές πελατών 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, που ήταν το υψηλότερο ποσοστό τριμήνου εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Οι εισροές κεφαλαίων πελατών στη μονάδα περιουσίας της Credit Suisse επέστρεψαν σε θετικό έδαφος τον Ιούνιο.

    Η εξαγορά της Credit Suisse αύξησε το εργατικό δυναμικό της UBS κατά 45.000 υπαλλήλους, δηλαδή λίγο λιγότερο από 120.000.

    Φυσική Φθορά

    Ο Ermotti είπε ότι ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί τη «φυσική φθορά» για να αλλάξει το μέγεθος της επιχείρησης και ότι η τράπεζα εργάζεται για να μετριάσει το κοινωνικό κόστος της απώλειας θέσεων εργασίας.

    Η UBS έχει πει ότι σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας στις εγχώριες αγορές της. Επίσης περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα διαχείρισης πλούτου στην Ασία καθώς η δραστηριότητα επιβραδύνεται.

    Η τράπεζα, η οποία μείωσε ορισμένες θέσεις που αλληλεπικαλύπτονταν τους τελευταίους μήνες, θα συνεχίσει τις περικοπές μέχρι τον Νοέμβριο, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 8.000 υπάλληλοι της Credit Suisse έχουν ήδη αποχωρήσει από την αρχή του έτους, είπε προηγουμένως ο Ermotti.

    Αυτό ήταν εν μέρει το αποτέλεσμα των μειώσεων κόστους που ξεκίνησαν από την Credit Suisse πριν από τη συγχώνευση, με την UBS από τότε να επιταχύνει αυτά τα μέτρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ομολογιούχοι της Credit Suisse ετοιμάζουν μήνυση κατά της Ελβετίας

    Goldman Sachs: Αύξησε σημαντικά την τιμή στόχο για την μετοχή της UBS

    UBS: Tο νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ