• Business

    Selfridges: Παραιτείται από την «αυτοκρατορία» των €23 δισ. ο Ρενέ Μπένκο;

    • Bloomberg

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρενέ Μπένκο


    “Μάχη” για να διατηρήσει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των 23 δισ. ευρώ, δίνει ο ιδρυτής της Signa Holding, Ρενέ Μπένκο, ενώ είναι έτοιμος να παραδώσει τον έλεγχο σε έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με τον Hans Peter Haselsteiner, μέτοχο της εταιρείας που είναι συνιδιοκτήτρια των πολυκαταστημάτων Selfridges του Λονδίνου και του Chrysler Building της Νέας Υόρκης.

    Η κίνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, θα είναι προσωρινή και εξαρτάται από το εάν οι μέτοχοι θα συμφωνήσουν να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, δήλωσε σήμερα ο Haselsteiner.

    Οι μέτοχοι κάλεσαν τον Μπένκο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να αποχωρήσει από τον ρόλο του προέδρου του συμβουλίου της Signa και να παραχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου του στον Γερμανό ειδικό σε θέματα αφερεγγυότητας Arndt Geiwitz.

    Η αποχώρησή του Μπένκο, θα σήμαινε το τέλος μιας εποχής για την εταιρεία, η οποία εδώ και καιρό προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με την ανάπτυξή της και τις “περίπλοκες” συναλλαγές της, με κάποιους από τους πιο σημαντικούς δισεκατομμυριούχους της Ευρώπης.

    Τώρα, “πληγωμένοι” από τις αυξήσεις των επιτοκίων, τις βυθισμένες αποτιμήσεις και την έλλειψη ρευστότητας, ορισμένοι από αυτούς τους επενδυτές – μια λίστα που περιλαμβάνει τη γαλλική οικογένεια δισεκατομμυριούχων Peugeot, τον Haselsteiner της Strabag και τον Γερμανό μεγιστάνα των μεταφορών Klaus-Michael Kuehne – “χτυπούν” την πόρτα του Αυστριακού μεγιστάνα.

    Η εταιρεία ανάπτυξης πολυτελών προϊόντων Prime της Signa χρησιμοποίησε τη Rotschild για να τη συμβουλεύσει σχετικά με την αναχρηματοδότηση χρέους.

    Την ίδια στιγμή, κάτοχοι ομολόγων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από τη Signa Development, μια μικρότερη μονάδα, προσέλαβαν την Kirkland & Ellis για να τους συμβουλεύσει σχετικά με τις συζητήσεις με την εταιρεία.

    Εάν εγκριθεί, το πρώτο καθήκον του Geiwitz θα ήταν να καλυφθούν τα κενά χρηματοδότησης που έχουν σταματήσει τις κατασκευαστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού έργου Elbtower της Signa στο Αμβούργο της Γερμανίας.

    Σημειώνεται ότι ο εξέχων εμπειρογνώμονας αναδιάρθρωσης στη Γερμανία, ανέλαβε ήδη τις διαδικασίες αφερεγγυότητας για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Galeria της Signa.

    Διαβάστε επίσης: 

    Generali Ventures: Νέα στρατηγική πρωτοβουλία για την καινοτομία στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων

    Μονακό: «Πριγκιπικό» ποτό σε συλλεκτικό μπουκάλι με την υπογραφή Αλβέρτου

    Moller-Maersk: Ο ναυτιλιακός κολοσσός καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ