• Business

    Σε συζητήσεις Jumbo – Δήμος Αλίμου για το κατάστημα στο λόφο «Πανί» – Ποια λύση εξετάζεται

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος με τις θέσεις στάθμευσης που προέκυψε με το κατάστημα Jumbo στην περιοχή «Πανί» βρίσκονται ο Δήμος Αλίμου και η διοίκηση της επιχείρησης. Οι δυο πλευρές είναι σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας και αναζητούν λύση για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση που παρατηρείται τις ώρες αιχμής στην περιοχή γύρω από το κατάστημα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι υπεύθυνοι του Δήμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αλίμου, ανάμεσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι να ενοικιασθεί στην επιχείρηση ακίνητο του Δήμου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθούν οι επιπλέον θέσεις στάθμευσης που υποχρεούται να διατηρεί η επιχείρηση βάση νόμου. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για μια λύση που μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

    Για την παραπάνω πρόταση έχουν ενημερωθεί ήδη οι διοικούντες την Jumbo, οι οποίοι λέγεται πως την εξετάζουν σοβαρά, ωστόσο τίποτα ακόμη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εξελίξεις, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν, πρέπει να αναμένονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έπειτα. Βέβαια, αυτό που είναι ορατό πλέον, ύστερα από την αρχική ρήξη είναι η διάθεση να βρεθεί συμβιβαστική λύση που θα εκτονώσει την κατάσταση.

    Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου
    Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου

    Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αλίμου μελετούσε σοβαρά το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος του καταστήματος Jumbo στον Άλιμο, επειδή το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διαθέτει τις απαιτούμενες θέσεις πάρκινγκ. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης μιλώντας στο mononews.gr είχε αφήσει ανοιχτή και τη πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση καθώς και την υποβολή αιτήματος στο αρμόδιο υπουργείο, για την ανάκληση και των υπόλοιπων αδειών που διαθέτει το κατάστημα.

    «Εάν δεν βρει τρόπο να δημιουργήσει αυτές τις θέσεις, δεν μπορεί να συνεχίσει. Κανονικά θα πρέπει να σφραγισθεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλίμου, η εταιρεία μετέτρεψε πρόσφατα το υπόγειο πάρκινγκ σε επιπλέον χώρους πώλησης για το κατάστημα, με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι θέσεις στάθμευσης και να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης και στάθμευσης στην περιοχή.  Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλίμου, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, η επιχείρηση λειτουργεί με τουλάχιστον 20 λιγότερες θέσεις πάρκινγκ από τις απαιτούμενες.



    ΣΧΟΛΙΑ