• Business

    «Σε παραγωγικό κλίμα» η συνάντηση Μητσοτάκη με Τσαμάζ, Μπρουμίδη και Ζαρκαλή

    • NewsRoom


    Σε παραγωγικό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους του ΟΤΕ, της Vodafone και της Wind, Μιχάλη Τσαμάζ, Χάρη Μπρουμίδη και Νάσο Ζαρκαλή αντίστοιχα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

    Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

    Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

    Από την συνάντηση του πρωθυπουργού με Τσαμάζ, Μπρουμίδη και Ζαρκαλή

    Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από τις εταιρείες αύξηση του όγκου των δεδομένων που παρέχουν στα τιμολογιακά τους πακέτα, εξέλιξη που τεχνικά θα μειώσει την τιμή ανά μονάδα.

    Η μείωση των τιμών στα data της κινητής βρίσκεται στην επικαιρότητα από την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο κ. Μητσοτάκης το έθεσε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών).



    ΣΧΟΛΙΑ