• Business

    Σε Γάλλο δισεκατομμυριούχο προς 2,2 δισ. ευρώ η Play του Πάνου Γερμανού

    • NewsRoom

    Πάνος Γερμανός, Επικεφαλής Ομίλου Olympia


    Η γαλλική εταιρεία Iliad σχεδιάζει να εξαγοράσει την πολωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Play έναντι ποσού 2,2 δισ. ευρώ (3,5 δισ. σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς η πρόταση της Iliad περιλαμβάνει μετρητά συν δάνεια), καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Χαβιέ Νιέλ πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει ήδη δεσμεύσει δύο μετόχους που ελέγχουν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Play: την ελληνική εταιρεία Olympia Development (συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού) και την ισλανδική Novator Partners.

    Με βάση την τιμή προσφοράς της Iliad, η εταιρεία αποτιμάται στα 2,2 δισ. ευρώ.

    Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή.

    «Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.

    O Γάλλος δισεκατομμυριούχος, Χαβιέ Νιέλ

    Η συμφωνία, που περιλαμβάνει τόσο μετρητά όσο και την ανάληψη του χρέους της Play, δείχνει τη φιλοδοξία του Νιέλ να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας του μετά τις εξαγορές που έκανε σε Ιρλανδία και Ιταλία. Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, άρχισε τη λειτουργία της το 2007.

    H μετοχή της Play δέχτηκε φέτος πλήγμα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την επικείμενη δημοπρασία των δικτύων 5G στην Πολωνία. Η εταιρεία βασίζεται πολύ στον εξοπλισμό της Huawei Technologies και θεωρείται ευάλωτη σε τυχόν κλιμάκωση της σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας.



    ΣΧΟΛΙΑ