• Business

    Σχετικά με τον πόλεμο σε νέες ιστοσελίδες και την μηνυτήρια αναφορά της κ. Αμαλίας Κάτζου


    Ο κόσμος των media είναι σίγουρα δύσκολος. Προ ημερών σας γράφαμε ότι επίκειται πόλεμος εναντίον κάποιων νέων ιστοσελίδων συμπεριλαμβανομένου και του mononews.gr που ασκούν κριτική σε οτιδήποτε στραβό. Είτε είναι επιχειρηματικό είτε πολιτικό. (διαβάστε εδώ το άρθρο) 

    Άλλωστε και μια άλλη (πολιτική κυρίως ) ιστοσελίδα η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 το liberal.gr διά μέσου του βασικού της αρθρογράφου (διαβάστε εδώ) έχει κάνει λόγο για σκυλιά και καραβάνια.

    Κατά την άποψη του mononews.gr ένα από τα καίρια ζητήματα που έπρεπε να αναδειχθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Σας θυμίζω ότι κρατικές εταιρίες και ταμεία επένδυσαν στην τράπεζα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Λίγες εβδομάδες μετά το πέρας της ΑΜΚ χάνουν πάνω από το 80% των κεφαλαίων τους.

    Και αυτό διότι , όταν αγοράστηκαν αυτές οι μετοχές μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου πληρώθηκαν 0,30 ευρώ η μια με την καίρια διαφορά όμως ότι στο χρηματιστηριακό ταμπλό η μετοχή αποτιμάτο στα 0,25 λεπτά η μια. Άρα με το καλημέρα ο επενδυτής θα έχανε 5 λεπτά ανά μετοχή.

    Εμείς αποφασίσαμε να καταδείξουμε αυτό ακριβώς το γεγονός χωρίς στοιχεία υπερβολής.  Σήμερα η μετοχή αξίζει 0,072 ευρώ ενώ στις 9 Φεβρουαρίου η τιμή της ήταν 0,084 ευρώ.

    Έτσι σε δημοσίευμα μας στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 00:05 (προσέξτε την ώρα γιατί έχει μεγάλη σημασία ) γράφαμε σε ρεπορτάζ ότι μια τέτοια ζημιά για τους επενδυτές (κρατικά ταμεία και εταιρίες του δημοσίου) είναι πρωτοφανής μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και άρα έπρεπε να επέμβουν οι εισαγγελικές αρχές. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ και δείτε την ώρα ανάρτησης του.

    Το ερώτημα είναι εάν το άρθρο είναι ψευδές η όχι. Προφανώς και δεν είναι. Απλά εμείς κάναμε καταγραφή των γεγονότων.  Υπενθυμίζεται ότι επερώτηση στην Βουλή για το ίδιο θέμα είχαν καταθέσει και βουλευτές της ΝΔ λίγες ημέρες νωρίτερα.

    Στο άρθρο αυτό λοιπόν αναφέρεται η μηνυτήρια αναφορά της δημοσιογράφου κ. Αμαλίας Κάτζου σε βάρος του φερόμενου εκ των εκβιαστών δημοσιογράφων Τάκη Μουσσά, η οποία αναδημοσιεύθηκε στο protothema.gr . Κατόπιν τούτου δηλώνω τα εξής:

    1.Ουδέποτε έχω συναντήσει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή του Αχιλλέα ο οποίος φέρεται σύμφωνα με την κ. Κάτζου να μου ζήτησε να δημοσιεύσω κείμενο εναντίον της Attica Bank

    2. Αναφορικά με το συγκεκριμένο κείμενο η κ. Κάτζου αναφέρει είτε ψευδώς είτε εκ παραδρομής ότι αναρτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στη 01,56 ενώ ισχυρίζεται ότι η ίδια ενημερώθηκε για την επικείμενη ανάρτηση του 10 λεπτά ενωρίτερα δηλαδή στη 01,46. H αλήθεια είναι ότι η ώρα δημοσίευσης ήταν 00:05. Δηλαδή σχεδόν 1 ώρα και 41 λεπτά ενωρίτερα. Η ακριβής ώρα του δημοσιεύματος μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από μια απλή αναζήτηση στην Google. Άρα είναι προφανές ότι όποιος ήθελε το έβλεπε από εκείνη την ώρα και μετά.

    Κατόπιν αυτών επιφυλάσσομαι εάν απαιτηθεί να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία της τιμής και της υπόληψης μου. Οτιδήποτε άλλο είναι ανάξιο σχολιασμού.

    ΥΓ: Ουδέποτε το mononews.gr έχει πάρει η έχει ζητήσει διαφήμιση από την Attica Bank είτε από την ΕΥΔΑΠ όπως άλλωστε εύκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί και από την τράπεζα και από την κ. Αμαλία Κάτζου ως επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΕΥΔΑΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ