• Business

    Saxdor: Πώς αναδείχθηκε στο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο brand σκαφών αναψυχής στην Ευρώπη


    Με την υπογραφή του κορυφαίου chief designer Sakari Mattila, η Saxdor Yachts εισήλθε δυναμικά στην αγορά των σκαφών αναψυχής καταφέρνοντας μέσα σε τέσσερα χρόνια να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά success stories του συγκεκριμένου κλάδου.

    Και η επιτυχία αυτή ήταν μονόδρομος για την εταιρεία, αφού το όνομα του οραματιστή Sakari Mattila αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία.

    Είναι συνυφασμένο με τα κορυφαία brands σκαφών που πρωταγωνιστούν στην αγορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, όπως τα Paragon, Aquador, XOboats και Axopar.

    Το τελευταίο εγχείρημα του Sakari, η Φινλανδική εταιρεία Saxdor ιδρύθηκε το 2019 και παρέδωσε το πρώτο της σκάφος τον Φεβρουάριο του 2020.

    Έκτοτε κάθε χρόνο πουλάει από 500 έως 700 σκάφη παγκοσμίως μέσω ενός μεγάλου δικτύου αποκλειστικών αντιπροσώπων.

    Παρά το γεγονός ότι ένα μήνα μετά το λανσάρισμα του νέου brand ξεκίνησε η πανδημία και οι χώρες άρχισαν η μία μετά την άλλη να κλείνουν τα σύνορα τους, η Saxdor κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη.

    Η αγορά αγάπησε γρήγορα τη σειρά σκαφών της με τη καινοτόμα step hull γάστρα,  τα side open terraces που διπλασιάζουν τον ωφέλιμο χώρο τους, τη μοναδική τους πλεύση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τη χαμηλή τους κατανάλωση.

    Όσον αφορά την ασφάλεια, για την Saxdor δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Όλοι οι υπολογισμοί ασφαλείας γίνονται με τις επίσημες πιστοποιήσεις IMCI και Abyc.

    Η εταιρεία έχει συνολικά 50 αντιπροσώπους παγκοσμίως, που δραστηριοποιούνται σε πάνω από 100 τοποθεσίες.

    Η Ελλάδα μαζί με τις Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν από τις πιο ισχυρές αγορές για την Saxdor, ενώ μεγάλη άνθηση παρουσιάζει και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

    Το νέο βήμα

    Η μεγάλη πρόκληση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ηγετική ομάδα της Saxdor μετά την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για τα σκάφη της ήταν η αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας.

    Το καθοριστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε φέτος την άνοιξη και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την καινοτόμο εταιρεία.

    Εγκαινίασε τα σύγχρονα ναυπηγεία της στο Elk της Πολωνίας.

    Η νέα εγκατάσταση Saxdor Shipyard της επιτρέπει να αυξήσει την παραγωγή της, να ελέγχει απόλυτα την ποιότητα και να εξασφαλίζει ότι όλα τα σκάφη παράγονται με vacuum infusion την τελευταία λέξη της ναυπηγικής τεχνολογίας.

    Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς την εντάσσει σε ένα από τα μεγαλύτερα cluster ναυπηγείων σκαφών στην Πολωνία και της παρέχει εύκολη πρόσβαση μέσω του αυτοκινητόδρομου Via Baltica, που συνδέει τα τρία κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία με την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Στο Saxdor Shipyard οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας αγκαλιάζουν όλες τις φάσεις της παραγωγής, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η παράδοση κορυφαίων ποιοτικά σκαφών στους πελάτες.

    Και βέβαια η εταιρεία έχει φροντίσει για την συνεχή ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων της, επενδύοντας στη συνεχή εκπαίδευση τους.

    Μέσω της ακαδημίας Saxdor, Saxdor Academy, που λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο, παρέχει εκπαίδευση σε περισσότερα από 250 άτομα.

    Το τέλειο σκάφος

    H αρτιότητα των σκαφών Saxdor είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας, από το αρχικό στάδιο μέχρι την παράδοση στον πελάτη.

    Σε αυτήν συμμετέχουν γνωστά διεθνή γραφεία σχεδιασμού σκαφών που βοηθούν την εταιρεία να εισάγει νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες αιχμής που εξασφαλίζουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

    Οι λάτρεις των σκαφών σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι το τέλειο σκάφος πρέπει να έχει ιταλικό design, αμερικανική λειτουργικότητα, γερμανική ποιότητα και γαλλική ανταγωνιστική τιμή.

    Το Saxdor συνδυάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά με τον δικό του μοναδικό, σκανδιναβικό τρόπο.

    Ορόσημο

    Το λανσάρισμα του νέου Saxdor 400 GTO στο Φεστιβάλ Yachting των Καννών τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτέλεσε ορόσημο για τη Saxdor Yachts.

    Όπως μας είπε ο κ. Ν. Ζαρiφης, Managing Director της Thrace Labea αποκλειστικού αντιπροσώπου των Saxdor σε Ελλάδα -Βουλγαρία -Αλβανία.

    Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σκάφος με εργονομική πολυτέλεια και ανταγωνιστική τιμή.

    Είναι το μοναδικό σκάφος της κατηγορίας του με πλαϊνά μπαλκόνια που ανοίγουν σε μήκος 4 μέτρων μετατρέποντας το σκάφος σε ένα πλωτό νησί.

    Διαθέτει 2 ανεξάρτητες καμπίνες, τουαλέτα με ντους, κουζίνα και στον στάνταρ εξοπλισμό έχει χαρακτηριστικά όπως joy stick control, bow thruster και 16 inch display που σε άλλα σκάφη θεωρούνται έξτρα.

    Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η εταιρία μας έχει λανσάρει την SMART EDITION του Saxdor 400 GTO, ένα καλοστημένο πολυτελές σκάφος που με όλα του τα extra στοιχίζει μόλις 349.000+ΦΠΑ

    Οι αντιπρόσωποι της Saxdor ανά τον κόσμο υποστηρίζουν ότι μπορούν «να πουλούν ένα Saxdor 400 την ημέρα», ενδεικτικό της ένθερμης υποδοχής του συγκεκριμένου μοντέλου από την αγορά.

    Ποιος είναι ο Sakari Mattila

    Ο ιδρυτής και σχεδιαστής των Saxdor yachts είναι γνωστός στον κόσμο των σκαφών αναψυχής.

    O ίδιος έχει δηλώσει ότι το πάθος του είναι το design και βρίσκεται διάχυτο στα ιταλικά του γονίδια.

    Αν και ήθελε από μικρός να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων, κατέληξε μηχανικός αυτοκινήτων.

    Ωστόσο, παράλληλα με την εργασία του στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ίδρυσε μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες σκαφών και έχει σχεδιάσει yacht που έχουν αφήσει ιστορία και αγαπήθηκαν από τους λάτρεις του boating, όπως τα Axopar, τα  Aquador και τα Paragon.

    To τελευταίο του εγχείρημα είναι το απαύγασμα της πολυετούς εμπειρίας του και της έρευνας του στις διεθνείς αγορές σκαφών.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Saxdor συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προηγούμενων brands του δημιουργού.

    Μάλιστα, το όνομα του προήλθε από το πρώτο και το τελευταίο εμπορικό σήμα που ίδρυσε ο σχεδιαστής: S=Sakari, AX=AXopar, DOR=AquaDOR

    Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά των καταναλωτών, έχει πει ο ίδιος.

    Και αν κρίνουμε από την αλματώδη ανάπτυξη της νέας του εταιρείας, ο Sakari την έχει κατανοήσει σε βάθος.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ΜΙΝΙΟΝ αναγεννάται, ξυπνά από το σκοτάδι και λάμπει ξανά

    Λαρς Ράσμουσεν: Σε εταιρεία-τεχνοβλαστό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών επενδύει ο συνιδρυτής της Google Maps

    Cafe Mars στο Μπρούκλιν: Έντονα χρώματα, εντυπωσιακά έπιπλα και παιχνιδιάρικη διάθεση 



    ΣΧΟΛΙΑ