• Business

    Saudi Aramco: Εκτοξεύθηκαν τα κέρδη τριμήνου – Στο 30% η ενίσχυση

    Saudi Aramco


    Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου τριμήνου 2021

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 30% στα καθαρά κέρδη, αποτέλεσμα μίας συνεχιζόμενης ανάκαμψης στην πετρελαϊκή αγορά, μετά την κατάρρευση του προηγουμένου έτους, που είχε οδηγήσει στη μείωση κατά το ήμισυ των κερδών στο σύνολο της χρήσης.

    Ειδικότερα, η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας τόνισε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 21,7 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 16,6 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 17,24 δισ. δολάρια, παρά τη χαμηλότερη πετρελαϊκή παραγωγή τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Τα στοιχεία είναι κοντά στο επίπεδο των καθαρών κερδών του α΄ τριμήνου 2019, που είχαν διαμορφωθεί στα 22,2 δισ. δολάρια.

    Επίσης, η πετρελαϊκή εταιρεία διατήρησε το μέρισμα, με 18,8 δισ. Δολάρια να πρόκειται να πληρωθούν κατά το α΄ και β΄ τρίμηνο.

    Τα κέρδη αντιπροσωπεύουν το δραματικά βελτιωμένο κλίμα για τις αγορές πετρελαίου, από το α΄ τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν η Aramco είχε ανακοινώσει πτώση 25% στο τρίμηνο, όταν αντιμετώπιζε τις πρώτες επιπτώσεις της πανδημίας και τη μείωση της ζήτησης παγκοσμίως.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ταμειακές ροές στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 18,3 δισ. Δολάρια, υψηλότερα από τα 15 δισ. Δολάρια πριν από ένα χρόνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Saudi Aramco: Συνομιλίες για την πώληση του 1% της μεγαλύτερης πετρελαϊκής του πλανήτη

    Η Aramco επενδύει στην ελληνική τεχνογνωσία της Unixfor

    Saudi Aramco: Βουτιά 45% στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο, αλλά διατηρεί το μέρισμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ