• Business

    Σαράντης: Σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία – Οι κινήσεις για την Ergopack

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σαράντης: Στα 299,09 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Ομίλου στο εννεάμηνο

    Κυριάκος Σαράντης – Γρηγόρης Σαράντης


    Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου της Ergopack, θυγατρικής της Σαράντης, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Kaniv. Η εταιρεία, σε απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωστοποίησε την κίνηση αυτή, επισημαίνοντας παράλληλα πως τα επόμενα βήματά της «θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των γεγονότων».

    Πηγές της Σαράντης με τις οποίες επικοινώνησε το mononews, σημειώνουν ότι για την εταιρεία προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των περίπου 600 εργαζομένων της στην περιοχή καθώς και πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις προκειμένου να κινηθεί το επόμενο διάστημα.

    Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως η εταιρεία είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για όλα τα ενδεχόμενα το προηγούμενο διάστημα και έχει καταρτήσει διάφορα πλάνα ώστε να διασφαλίσει αφενός την προστασία των εργαζομένων της, αφετέρου την παραγωγή και τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα την επόμενη μέρα. Προς το παρόν ωστόσο και καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες προχώρησε στο προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου της, μελετώντας ανάλογα με την πορεία και τα επόμενα βήματα.

    Σημειώνεται ότι η Σαράντης δραστηριοποιείται πέραν της Ουκρανίας και στην αγορά της Ρωσίας μέσω της θυγατρικής της, Hoztorg ενώ όπως σημειώνει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με τις δύο εταιρείες.

    Η συμμετοχή των δύο εταιρειών στις πωλήσεις

    Η εταιρεία εξηγεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια συνέπεια από την κλιμακούμενη ένταση επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης των θυγατρικών της. Ωστόσο προβλέψεις για μελλοντικές επιπτώσεις δεν είναι εφικτές, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη τα γεγονότα στην Ουκρανία.

    Αθροιστικά ο τζίρος των Ergopack και Hoztorg αντιπροσωπεύει περίπου το 7% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της Ergopack LLC αντιπροσωπεύουν το 6,7% και εκείνες της Hoztorg το 0,5% με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2021.

    Με βάση το έτος 2020 το ΕΒΙΤ της Ergopack LLC αντιπροσωπεύει το 2,96% και το ΕΒΙΤ της Hoztorg LLC το 0,07% επί του συνολικού ΕΒΙΤ του Ομίλου, αναλογία η οποία, όπως επισημαίνει η Σαράντης, δεν αναμένεται να είναι σημαντικά διαφορετική το 2021.

    Σημειώνει επίσης ότι οι αγορές από την Ουκρανία αφορούν στις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη χώρα και αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 5% των ενοποιημένων αγορών. Παράλληλα σχεδόν το 50% των πωλήσεων της Ergopack προέρχεται από εξαγωγές προς γειτονικές χώρες και οι οποίες βασίζονται στο USD.

    Υπενθυμίζεται πως η Σαράντης απέκτησε το 2018 την ουκρανική Ergopack η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή προϊόντων οικιακής χρήσης, με κυριότερες κατηγορίες τις σακούλες απορριμμάτων, τα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων και τα είδη καθαρισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος Σαράντη: Η νέα άνοδος των πωλήσεων και ο αντίκτυπος του πληθωρισμού στην κερδοφορία

     



    ΣΧΟΛΙΑ