ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Banco Santander εξασφάλισε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την εξαγορά της Webster Financial Corp., ξεπερνώντας ένα από τα τελευταία εμπόδια για την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες τραπεζικές συμφωνίες που έχει πραγματοποιήσει ευρωπαϊκός όμιλος στην αμερικανική αγορά.
Έχοντας λάβει και τις υπόλοιπες απαραίτητες εποπτικές εγκρίσεις, η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου.
Η Santander είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο πρόταση ύψους 12 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Webster, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εκτελεστικής προέδρου του ομίλου, Άνα Μποτίν, για περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενίσχυση της θέσης της Santander στις ΗΠΑ
«Η συνένωση θα ενισχύσει τη θέση μας σε μία από τις ελκυστικότερες τραπεζικές αγορές παγκοσμίως και θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο να δημιουργήσουμε μία από τις αποδοτικότερες τράπεζες μεταξύ των αμερικανικών ανταγωνιστών μας», δήλωσε η Άνα Μποτίν.
Η διοίκηση της Santander εκτιμά ότι, μετά την πλήρη ενσωμάτωση της Webster, οι δραστηριότητες του ομίλου στις ΗΠΑ θα επιτυγχάνουν απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) περίπου 18% έως το 2028.
Αύξηση των κερδών ανά μετοχή
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας, η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά περίπου 7% έως 8%, ενώ η απόδοση επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει το 15%.
Η συμφωνία αποτελεί βασικό πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Santander στις ΗΠΑ, όπου ο ισπανικός όμιλος επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη κλίμακα και ισχυρότερη ανταγωνιστική θέση.
Στο επίκεντρο η ενσωμάτωση Webster και TSB
Η Santander ολοκλήρωσε πρόσφατα και την εξαγορά της βρετανικής TSB, με τη διοίκηση να ξεκαθαρίζει ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει προτεραιότητα στην ομαλή ενσωμάτωση των δύο τραπεζών.
Παράλληλα, ο ισπανικός όμιλος στοχεύει σε καθαρά κέρδη άνω των 20 δισ. ευρώ έως το 2028, επιδιώκοντας να ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορία και τη διεθνή παρουσία του.
Διαβάστε επίσης
Google: Βρετανικές επιχειρήσεις ασκούν ομαδική αγωγή και διεκδικούν 6,7 δισ. δολάρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Έτοιμη να συνδράμει στις πυρκαγιές η Αίγυπτος
- Κάγια Κάλας προς Τουρκία για «Γαλάζια Πατρίδα»: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα
- ΗΠΑ: Σε υψηλό έτους τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων – Στο 6,81% για το 30ετές
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι δέκα προτάσεις για ισχυρή μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.