• Business

    Jim Lanzone: Η Yahoo θα επιστρέψει στις χρηματιστηριακές αγορές

    • NewsRoom
    Jim Lanzone, CEO Yahoo

    Jim Lanzone, CEO Yahoo


    Η Yahoo, ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά brands του διαδικτύου σχεδιάζει την επιστροφή της στις δημόσιες αγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

    Όπως αποκάλυψε ο CEO της Jim Lanzone στόχος του είναι να οδηγήσει την εταιρεία, με έδρα τη Silicon Valley, σε μια IPO.

    Η Yahoo είναι «έτοιμη οικονομικά, έχει εξαιρετικό ισολογισμό, είναι πολύ κερδοφόρα», τόνισε.

    Ωστόσο, πρόσθεσε ότι όντας ιδιωτική εταιρεία, μπόρεσε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, δημιουργώντας μια σειρά επιχειρηματικών μονάδων παρόμοια με το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής της CBS Interactive.

    Ο Lanzone, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Tinder, ανέλαβε τα ηνία της Yahoo μετά την απόσχιση της από τη Verizon τον Σεπτέμβριο του 2021 για να την επανασυστήσει ως ανεξάρτητη εταιρεία.

    Η Verizon, η οποία εξαγόρασε τη Yahoo και την AOL σε δύο συναλλαγές το 2015 και το 2017, πούλησε και τις δύο στην εταιρεία private equity Apollo σε μια συμφωνία αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού υπέστη σημαντικές απώλειες.

    Μετά την πώληση η Yahoo έχασε τη δημοτικότητα της και μερίδιο αγοράς στο διαδίκτυο, από εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

    Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο

    Η Yahoo εισήχθη για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 1996 και γρήγορα έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους για χρήστες του ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας συνδυασμό αναζήτησης πληροφοριών και email, ενώ είχε απορρίψει μια προσφορά εξαγοράς 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft το 2008.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον Lanzone, εξακολουθεί να κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως στη συνολική επισκεψιμότητα, «ακόμα και μετά από τόσο καιρό και μετά από έξι χρόνια ιδιοκτησίας της από μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών».

    Διαθέτει περισσότερους από 30 τίτλους ή επιχειρηματικές μονάδες, οι μεγαλύτερες από τις οποίες φέρουν την επωνυμία Yahoo, όπως οικονομικά, αθλητικά, ειδήσεις και αλληλογραφία.

    Ο Lanzone επισήμανε στους FT ότι η Verizon είχε χρησιμοποιήσει την επωνυμία Yahoo για προωθήσει τους στόχους της δικής της επιχείρησης τηλεπικοινωνιών. «Αναπτύχθηκε για το επιχειρηματικό τους σχέδιο, όχι για τη δική της αυτόνομη βάση».

    Αναζήτηση εξαγορών

    Η εταιρεία θα αναζητήσει πλέον ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών σε συναφείς τομείς όπου δεν έχει ακόμη δημιουργήσει μονάδα, τόνισε. «Θα είμαστε επιθετικοί», είπε.

    Πρόσφατα η Yahoo απέκτησε την εφαρμογή αθλητικών στοιχημάτων Wagr για να την προσθέσει στις αθλητικές της επιχειρήσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bloomberg: 852 δις δολάρια κέρδισαν οι super rich το α’ εξάμηνο του 2023

    Noubar Afeyan: O δισεκατομμυριούχος της Moderna βρήκε τη νέα «χρυσή» εταιρεία βιοτεχνολογίας

    Αυτός είναι ο τραπεζικός κολοσσός που θα ξεπεράσει σε αξία τη Morgan Stanley



    ΣΧΟΛΙΑ