• Business

    Samsung: Αναμένει εκτίναξη κερδών 931% το α’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics

    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics


    Δεκαπλάσια κέρδη σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα αναμένεται να ανακοινώσει η Samsung για το α’ τρίμηνο του 2024, καθώς αυξάνονται οι τιμές των ημιαγωγών, μετά από μια σοβαρή ύφεση που βίωσε ο κλάδος.

    Τα λειτουργικά του κέρδη του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ μνήμης και τηλεοράσεων στον κόσμο, αυξήθηκαν στα 6,6 τρισεκατομμύρια γουόν (σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Αυτό σημαίνει μία εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 931% στα λειτουργικά κέρδη, ενώ πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη της Samsung από το α’ τρίμηνο του 2022.

    Συγκρίνεται επίσης με τα λειτουργικά κέρδη 640 δισεκατομμυρίων γουόν που σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

    Το guidance για τα κέρδη του α’ τριμήνου του 2024 υπερβαίνει την εκτίμηση της LSEG για 5,24 τρισ. γουόν.

    Ωστόσο, τα έσοδα έχασαν τις εκτιμήσεις καθώς αυξήθηκαν κατά 11% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους στα 71 τρισεκατομμύρια γουόν, κάτω από το  72,3 τρισ. γουόν, που είχε προβλέψει η LSEG.

    «Προβλέπουμε ότι η Samsung θα παρουσιάσει σταθερά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 λόγω των αυξήσεων των τιμών των chip μνήμης και των ισχυρών πωλήσεων του S24, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς», ανέφερε ο SK Kim, εκτελεστικός διευθυντής και αναλυτής της Daiwa Securities σε έκθεση της 27ης Μαρτίου.

    «Αναμένουμε ότι ο ισχυρός κύκλος ανάκαμψης των chips που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε κέρδη τη χρήση 2024-25», συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται ότι οι ανοδικές προοπτικές για τη ζήτηση τσιπ μνήμης, συμπεριλαμβανομένης της αλματώδους ανάπτυξης της ζήτησης για τσιπ όπως η μνήμη υψηλού εύρους ζώνης (HBM) που χρησιμοποιείται σε chipset τεχνητής νοημοσύνης, έχει οδηγήσει σε άνοδο 29% τη μετοχή της Samsung τους τελευταίους 12 μήνες.

    Επίσης, η μετοχή κατέγραψε άνοδο τον Μάρτιο, μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Nvidia βρίσκεται στη διαδικασία πρόκρισης των νέας γενιάς τσιπ μνήμης HBM της Samsung Electronics για τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών της.

    Τόσο η Samsung όσο και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ DRAM στον κόσμο, SK Hynix, προβλέπουν ότι η αγορά των ημιαγωγών θα συνεχίσει φέτος με ανοδικές τάσεις.

    Η Samsung έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει λεπτομερή οικονομική έκθεση στις 30 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Apple: Απέλυσε τουλάχιστον 600 εργαζόμενους μετά την ακύρωση των projects για τα αυτοκίνητα και τις οθόνες

    Ozempic face: Η ανεπιθύμητη παρενέργεια που οδηγεί τους ασθενείς στην πλαστική χειρουργική

    Samsung: Άλμα η μετοχή μετά τις αναφορές για ενδιαφέρον για συνεργασία από την Nvidia



    ΣΧΟΛΙΑ