• Business

    Samsung: Άλμα η μετοχή μετά τις αναφορές για ενδιαφέρον για συνεργασία από την Nvidia

    • NewsRoom
    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics

    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics


    Άνοδο σχεδόν 6% κατέγραφε το μεσημέρι της Τετάρτης η μετοχή της Samsung, μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Nvidia βρίσκεται στη διαδικασία πρόκρισης των νέας γενιάς τσιπ μνήμης HBM της Samsung Electronics για τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών της.

    Ειδικότερα, όπως υποστήριξαν τα μέσα ενημέρωσης, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την Samsung από την εταιρεία του.

    «Η μνήμη HBM είναι πολύ περίπλοκη και η προστιθέμενη αξία είναι πολύ υψηλή. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την HBM», δήλωσε ο Χουάνγκ, σύμφωνα με την Korea Economic Daily.

    Φέρεται να πρόσθεσε μάλιστα ότι η Nvidia βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμής των τσιπ HBM της Samsung Electronics.

    «Η Samsung είναι μια πολύ καλή εταιρεία», συμπλήρωσε ο Χουάνγκ.

    Το μεγαλύτερο ποσοστιαίο άλμα από τον Σεπτέμβριο

    Η ημερήσια άνοδος της Samsung σήμερα Τετάρτη, ήταν το μεγαλύτερο ποσοστιαίο άλμα που έχει σημειώσει η μετοχή από τον Σεπτέμβριο.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τετάρτης, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics Κάι-Χιούμ Κιούνγκ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να καταγράψει έσοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων ή περισσότερα από την επόμενη παρτίδα προηγμένων προϊόντων συσκευασίας τσιπ το 2024.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δημιούργησε τη μονάδα προηγμένης συσκευασίας τσιπ πέρσι.

    Έρχεται το νέο σούπερ τσιπ

    Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, η Nvidia ανακοίνωσε το B200 «Blackwell», το τελευταίο της τσιπ, το οποίο μπορεί να κάνει ορισμένους υπολογισμούς 30 φορές πιο γρήγορα από το τρέχον blockbuster της, το H100 «Hopper», που την βοήθησε να φτάσει στην τρίτη θέση της λίστας με τις πιο πολύτιμες εισηγμένες εταιρείες στον κόσμο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γίγαντα της τεχνολογίας, ο οποίος μονοπωλεί την αγορά της ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης) το τελευταίο διάστημα, η μονάδα επεξεργασίας γραφικών Blackwell (GPU) έχει 208 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, σε σύγκριση με τα 80 δισεκατομμύρια στο H100 που κυκλοφόρησε πέρσι, αυξάνοντας σημαντικά την υπολογιστική ισχύ.

    Το νέο σούπερ-τσιπ είναι «διπλάσια πιο ισχυρό» όσον αφορά την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, ενώ έχει «πενταπλάσιες ικανότητες» σε «συμπεράσματα», τον ρυθμό με τον οποίο μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Gemini ή το ChatGPT μπορούν να παράγουν απαντήσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Nvidia: «Σβήνει» τον ανταγωνισμό με νέο σούπερ τσιπ – Τι υπόσχεται ο γίγαντας της AI

    Samsung: Σημαντική νίκη για τον Λι Τζάε Γιονγκ – Πώς απέφυγε (ξανά) τη φυλακή

    Samsung: Παρουσίασε τα πρώτα smartphone με δυνατότητες Tεχνητής Nοημοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ