• Business

    Σάμι Φάις: Προχωρά η εξυγίανση της Καλογήρου – «Αγκάθι» η καθυστέρηση στην έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις Καλογήρου του Ομίλου Fais

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις


    Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το σχέδιο εξυγίανσης της «Καλογήρου» παραμένει ο όμιλος Φάις, ο οποίος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση που παρατηρείται. Πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση αναφέρουν ότι η απόφαση αναμένονταν να εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο τέσσερις μήνες μετά δεν έχει βγει ακόμη «λευκός καπνός» από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Και όλα αυτά, ενώ η σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών αλλά και του πρώην βασικού μετόχου της εταιρείας, της οικογένειας Λεμονή, επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η τελευταία ενημέρωση-εκτίμηση από νομικούς κύκλους που έχει η πλευρά Φάις, είναι πως η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

    Αυτή η καθυστέρηση, όπως λέει στο mononews.gr ο Σάμι Φάις, δημιουργεί προβλήματα στην προσπάθεια ανάκαμψης και εμποδίζει την επαναφορά της αλυσίδας στην κανονικότητα. «Όπως αντιλαμβάνεστε λειτουργούμε την εταιρεία με δυσκολία. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση δεν αρκεί, και αναγκαζόμαστε εμείς, να αγοράζουμε και να εισάγουμε εμπορεύματα για λογαριασμό της Καλογήρου ότου ότου ολοκληρωθεί η απορρόφηση και αναλάβουμε και τυπικά τα ηνία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Παρ’ όλα τα εμπόδια, σύμφωνα με τον κ. Φάις, η Καλογήρου έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της, τα ράφια και οι βιτρίνες των καταστημάτων της έχουν γεμίσει ξανά με εμπόρευμα και οι καταναλωτές επέστρεψαν για τα καλά. Επιπλέον, σημεία που είχαν κλείσει άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ανακαινίσεις υφιστάμενων μαγαζιών. Έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες είναι και το νέο κατάστημα της εταιρείας στη Μύκονο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι έκτασης 68 τ.μ. και αναμένεται να λειτουργήσει φέτος και του χρόνου, καθώς στα σχέδια είναι η μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο χώρο μόλις ληφθούν οι απαραίτητες άδειες.

    Ο κ. Φάις κληθείς, τέλος, να απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει μετανιώσει για την απόφασή του να εμπλακεί στο εγχείρημα διάσωσης της Καλογήρου, με δεδομένη την καθυστέρηση στη έκδοση της δικαστικής απόφασης απαντά ξεκάθαρα πως όχι. «Όχι μόνο δεν έχουμε μετανιώσει, αλλά εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι μπορούμε να τρέξουμε την εταιρεία». Τα πράγματα σήμερα, σημειώνει ο ίδιος, είναι πολύ καλύτερα και δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια, αρκεί να εκδοθεί σύντομα η απόφαση του δικαστηρίου που θα λύσει τα χέρια τους.

    Η πλευρά Φάις ξεκίνησε συζητήσεις με την οικογένεια Λεμονή πριν από περίπου ένα χρόνο για την εξαγορά της Καλογήρου. Παρά τον αρχικό δισταγμό, η οικογένεια και μαζί οι πιστώτριες τράπεζες αποδέχθηκαν την πρόταση του γνωστού επιχειρηματία και έδωσαν τα χέρια το περασμένο καλοκαίρι. Το φθινόπωρο υπέβαλλαν αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 δ του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος του ομίλου Φάις στο μετοχικό κεφάλαιο και να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης.



    ΣΧΟΛΙΑ